Gå til sidens hovedinnhold

Slike menn burde sendes i fengsel på øyer langt til havs. Så kan de gå løs på hverandre

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange av dem. De finnes over hele verden. De kan når som helst møte døden. Jeg snakker ikke om flyktninger som er forfulgte i sine hjemland pga. politisk oppfatning, tro eller annet. De kan jo tross alt få asyl i andre land. De jeg sikter til er kvinner som er så uheldige og ha hatt et forhold til en psykopat.

Hvis en slik kvinne forlater en mann som er psykopat, vil han aldri tilgi henne, men ha som oppgave å gjøre livet surt for henne. Han vil trakassere henne på alle måter, spionere på henne, møte opp utenfor hennes jobb, hjemme hos henne og ringe og sende meldinger.

Videre vil han spre rykter om henne og være så overbevisende at selv hennes egen familie og venner kan begynne å tro det. Han vil bryte seg inn i hennes hjem og banke henne opp, det han helst vil er å drepe henne. Hvis det er barn med i bildet er det jo ekstra ille, men det bryr ikke psykopaten seg om for han tenker bare på seg selv.

En psykopat er jo ekstremt egosentrisk, angrer ikke på grusomhetene han påfører andre, men synes synd på seg selv. Han vil ha hevn. Hvis offeret hans prøver å unnslippe ved å flytte, kan han følge etter. Folk med personlighetsforstyrrelser har ofte masse energi, det virker som om de aldri blir slitne.

Men hvor skal kvinner som har psykopater etter seg, gjøre av seg? De ringer politiet, som kommer og tar dem med, for så å slippe dem løs neste dag. Eller i beste fall ha dem innelåst i 2-3 uker. Så er det påan igjen. Kvinnene går med livet i hendene og det ender med døden. Ofte gjør det det. Men før det kommer så langt har det selvsagt vært et helvete for dem og deres familier.

Kan virkelig ingenting gjøres i slike tilfeller? Jeg synes at slike menn burde sendes i fengsel på øyer langt til havs, så kan de jo gå løs på hverandre. Hvis de ikke vil oppføre seg ordentlig, må de ta følgene.

Det er selvsagt ikke bare menn som er psykopater, sikkert nesten like mange kvinner, men de er ikke voldelige forfølgere.

Kommentarer til denne saken