Den 20 år gamle profesjonelle golfspilleren fra Asker var sammen med Sondre Klemsdal (22) i fire dager ledere for golfcampen i regi av Gamle Fredrikstad Golfklubb.

20 barn i alderen 7 til 12 år fikk en innføring i golfsporten, hvor noen holdt i en golfkølle for aller første gang.

– Vi har prøvd at de skal få spilt mest mulig golf. Det har vært lik lek, men det har alle fått lært seg det å svinge, sier Axel Einan til Fredriksstad Blad. Han mener det er viktig at rekruttering blir sikret i ung alder.

– Det er en forholdsvis høy snittalder på mange golfere, så det er viktig at klubbene rundt i landet også er bevisste på de å sikre seg barn og unge. Selv begynte jeg å spille golf i fireårsalderen. Nå er jeg proff i en alder av 20, sier Einan.

Gledelig oppslutning

Nestleder i Gamle Fredrikstad Golfklubb, Joh Gulichsen sto for organiseringen av golfcampen.

– Denne skolen fikk vi til med støtte fra kommunen gjennom FRID. Vi satt et tak på 20 deltagere og det er gledelig at denne campen ble fylt opp med engasjerte barn. Målsettingen til klubben vår er også å sikre flere yngre medlemmer. Vi har 25 i knøttegruppa, samt 50 juniorer som er i organisert trening. Vi tar gjerne imot flere barn, så skal vi sette dem i aktivitet, sier Gulichsen.

To som fikk testet ut golfsporten var Olivia Gudim Lindbøl (8) og Louise Rishaug Halvorsen (10).

– Jeg har aldri spilt golf før, men det har vært ganske gøy. Jeg har truffet ballen en del ganger, konstaterer den yngste fornøyd.

– Vi har lært mye, så det har vært ganske gøy, medgir Louise.

Mange ivrige barn

Sondre Klemsdal synes det har vært mange ivrige barn med, hvor det har vært lagt opp til en del lekbetonte konkurranser.

– Det har vært chippe og putte-konkurranser, før campen ble avsluttet med en runde på nihullsbanen. Der fikk alle flightene med seg hver sin veileder.