Gå til sidens hovedinnhold

Slik klarte Joachim (21) å kjøpe hus: – Det nytter ikke å drekke opp alle penga

– Kompisene mine syns kanskje jeg er gjerrig når jeg panter flasker, men ingen nevner det nå!

For abonnenter

ØVRE EIKER: Den ferske huseieren gliser når han tenker på flaske-kommentarene. Bare to døgn har gått siden den nervepirrende budrunden.

Sekundene sneglet seg av gårde etter at Joachim Fjeldseth (21) mandag formiddag hadde lagt inn budet sitt en halv million over prisantydning. Han klarte ikke fjerne blikket fra telefonen og kjente pulsen steg.

– Da megleren ringte og gratulerte meg, trodde jeg ikke på'n med en gang. Jeg var så dritt lei av å tape alle budrunder og ikke ha nok penger, så det var et helt sjukt adrenalinkick! forteller 21-åringen.

– Ikke mange i denne prisklassen

For Joachim var ikke alene om å ønske seg oppussingsobjektet i Klokkerstien i Hokksund. Megler Jørn Mosebekk Larsen i Eiendomsmegler Dahl forteller at det til sammen var 50 personer på de forskjellige visningene forrige uke. Interessen var så stor at han måtte sette opp flere korona-vennlige puljer.

– Det er ikke så mange eneboliger i denne prisklassen, kommenterer han.

Prisantydningen var på 2,5 millioner kroner.

– Vi var veldig usikre på pris, fordi tilstandsrapporten var ganske hard med hva som må gjøres. Det antas at det vil koste to millioner å få alt opp til dagens standard, opplyser Larsen, og legger til at det avhenger av hvor mye man kan gjøre selv.

– Må kline til litt

Til slutt var det fem budgivere som meldte seg på i kampen om eneboligen. Det første budet var på 1,9 millioner. Joachim forholdt seg i ro mens budene tikket inn. Med fem minutter igjen til budfristen la han inn et bud som var 200.000 kroner høyere.

– Jeg har lært det nå, man må kline til litt for å skremme vekk flere, ikke bare øke ti og ti tusen, sier han.

Til slutt endte budrunden på tre millioner, en halv million over prisantydning. Det er den 21 år gamle førstegangskjøperen godt fornøyd med.

– Jeg hadde først mest lyst til å slippe oppussing og kjøpe noe jeg kunne flytte rett inn i, men jeg skjønte fort at det var håpløst. Budrundene tar jo aldri slutt! Mye går langt over takst, sier han.

Panter flasker fra fest

Joachim er født og oppvokst i Gamle-Hokksund og bor fortsatt i barndomshjemmet, der han deler kjelleren med lillebror. Da han fikk fagbrevet som låsesmed i vår, startet husjakten for alvor. Men det har ikke vært lett. 21-åringen sier han har tapt rundt ti budrunder.

– Jeg har ikke så mye jeg skulle ha sagt når jeg med én inntekt konkurrerer mot folk med to, sier han.

Joachim har jobbet siden han var 15 år og har klart å spare opp en halv million i egenkapital.

– Det nytter ikke å drekke opp alle penga sine. Det er det mange som gjør, smiler han.

Han har brukt penger på jakt, fiske, båt og bil, men prøver ellers å bruke minst mulig. På fest rydder han gjerne opp og tar med panten hjem.

– Kompisene mine syns kanskje jeg er gjerrig når jeg panter flasker, men ingen nevner det nå! ler han.

– Fatter'n er ivrig på å få meg ut

Så fort kontrakten er signert neste uke, er 21-åringen klar for å gyve løs på oppussingsprosjektet. Han planlegger å bo hjemme mens han pusser opp huset og håper det blir klart til innflytting i mars.

– Jeg begynner på badet, kjøkkenet og stua, så får vi se hvor langt penga rekker, sier han.

Uten hjelp fra faren og kompiser kunne han aldri hatt råd til å få alt i havn.

– Det er potensial hvis du gidder å legge ned en innsats. Og fatter'n er så ivrig på å få meg ut hjemmefra, så dette kommer til å gå unna, ler huseieren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.