Råde-gutter ble nordiske mestere

Thomas Krågtorp og Pål Øyvind Ørmen ble nordiske mestere i helgen.

Thomas Krågtorp og Pål Øyvind Ørmen ble nordiske mestere i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Råde-skytterne Thomas Krågtorp og Pål Øyvind Ørmen skjøt seg til gull i nordisk mesterskap i Danmark i helgen.

DEL

19-årige Thomas Krågtorp som knep en sølvmedalje i baneskytingen, vant en overlegen seier i feltskytingen på 42 skudd. Hvert land stilte med fem ungdommer under 21 år, og seieren i stevnet ble på hele fem treff foran andremann. Det ble vinneren av fredagens baneskyting, Ingrid Finnestad fra Skjeberg.

– Jeg har skaffet meg et eget feltløp som går meget godt og trent godt i det siste. Hadde faktisk håpet på et vanskeligere opplegg, men selvfølgelig glad for dette gullet, utbrøt Krågtorp etter innkomst.

Pål Øyvind Ørmen hadde ikke noen god dag i feltskytingen på formiddagen lørdag.

– Jeg skjøt rett og slett ikke godt nok, sa Ørmen etter skytinga.

På ettermiddagen lørdag var det duket for felthurtigskyting for seniorer og ungdommer. I Danmark har man figurere som faller mye langsommere enn de norske. Noe av teknikken blir å stole på seg selv uten å se om figuren faller før neste skudd.

I den innledende skytingen måtte Ørmen skyte fire skudd mot de tre figurene for å felle de. Tida var god nok til videre avansement. I finalen kunne den med raskest tid velge i hvilken rekkefølge han skjøt. Raskeste skytter i semifinalen med 10.51 sekunder valgte å skyte sist for å se an tidene til de øvrige skytterne.

– Jeg bestemte meg for å skyte raskt og sikkert først for å sette de under press, sa Ørmen etter skytinga.

Sikker å rask skyting ble det. Med 7.83 sekunder ble de andre statister i mesterskapet. Bestemann i semifinalen, Geir Atle Metveit fra Norge, knep sølvet med 10,59 sekunder. Vi har ikke registrert slik suverene seire i nordisk mesterskap tidligere enn det Krågtorp og Ørmen gjorde i nordisk. Pål Øyvind Ørmen vant også felthurtigskytingen i nordisk i fjor.

Foruten de individuelle gullmedaljene var de på Norges seirende lag i lagskytingen, der Norge dominerte stort i mesterskapet som tidligere år.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags