Ludvik Edholm vant etter omskyting

Jubel: Ludvik Edholm kunne slippe jubelen løs etter seieren. (Foto: Robert Larsen)

Jubel: Ludvik Edholm kunne slippe jubelen løs etter seieren. (Foto: Robert Larsen)

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrikstad-gutten Ludvik Edholm vant eldre rekrutt klassen i feltskyting på årets Landsskytterstevne.

DEL

271 skyttere startet i klassen. 69 av disse tok seg videre til finalen. Etter 30 treff, 24 i innerblinken i den innledende skytingen -  klinket Edholm til med 12 treff, samtlige i sentrum i finalen.

Det samme gjorde to andre skyttere og dermed måtte det omskyting til for å kåre en vinner. Det var tre spente unge gutter og publikum som fulgte anvisningen skudd for skudd. Det var lenge jevnt mellom Ludvik og Emil Hauge fra Mælum. Ludvik dro noe ifra på slutten og vant tilslutt med ett innertreff mere enn Emil da begge skjøt 12 treff. Tredjemann bommet på ett av skuddene.

- Jeg kan ikke forstå at jeg traff så godt som jeg gjorde så nervøs som jeg var. Dette er den største dagen i mitt liv, sier Edholm til Fredriksstad Blad.

Flere i finalen

Flere andre lokale skyttere leverte en sterk finaleskyting.

Lars Gulbrandsen Lilleng fra Råde skjøt også 12 treff i eldre rekruttfinalen, men med sju innertreff ble han utenfor medaljelista. Julie Paulsen Johannessen fra Fredrikstad skjøt 11/10 i samme finale og sluttsum 41/10.

I rekruttfinalen skjøt lillesøster Camilla Paulsen Johannessen 12/3 i finalen, og junioren Håkon Minge fra Råde viste eminent finaleskyting nok en gang. I feltfinalen med knestående og liggende skyting noterte han 12/9 treff som utgang. Tross den sterke finalen havnet han likevel utenfor pallen med 41/9.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags