Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende sommerbesøk – hva skjer mer med Skjærhalden torg?

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hva skjer med Skjærhalden torg? Hvor var resten av utstillerne? Angela Majgaard forteller om et kortvarig besøk på Skjærhalden torg for besteforeldre og to barnebarn.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hver sommer fra St. Hans og utover tar vi bussen til Skjærhalden for å nyte og hygge oss i flotte omgivelser. Mandag 24. jjuni tok vi besteforeldre med våre to barnebarn på hhv. åtte og ti turen. Barna gledet seg til en dag med is, pizza, og ikke minst å se og shoppe i alle salgsbodene på torget. Vi hadde som sagt hatt flere års hyggelige turer dit, barna hadde fått «feriepenger», og vi så frem til en hyggelig og spennende dag.

Hva skjer med Skjærhalden torg? Vi ble møtt av store grave-/beltemaskiner som brøytet opp asfalten flere steder. Fem røde boder sto oppstilt foran iskiosken, ellers var torget tomt. Ikke helt tomt, to av de «gamle» kremmerne var der. De har alltid noe spennende for barn, for eksempel hårfletting med skjell, barnesmykker og diverse fristelser og interessante ting som passer deres feriepenger. Så litt var det for våre barnebarn.

Men hvor var resten av utstillerne? Hvaler kommune sier at Skjærhalden torg skal forskjønnes. Hva betyr det? De fem røde bodene skulle erstatte «kremmerne» som før var fast år etter år, et sted hvor store og små kunne gå på et gammeldags marked. Sjarmen med et levende torg og kremmere er jo å gå og «rote» litt, og kanskje gjøre et kupp!

Benker å hvile på fantes heller ikke, riktignok er det flere restauranter er, men for en familier på fire menneske ble det en pizza før vi tok en tidlig buss tilbake til Fredrikstad.

Vi voksne savnet liv og røre på torget, barna hadde lite å se på. Husk at barn blir voksne og potensielle kunder også i fremtiden. De har alltid blitt møtte med tålmodighet ved bodene og har fått ta den tiden de har trengt til å få brukt sine «feriepenger».

Vi kommer nok tilbake til Skjærhalden i sommer, og håper da å bli møtt av et levende torg. Benker og blomster hører sommeren til. Vi glemmer heller ikke at det er flere spennende og hyggelige forretningsdrivende rundt torget.

God sommer!

Les også

Slutt på parkering på Skjærhalden torg – her kommer det boder og benker

Kommentarer til denne saken