Gå til sidens hovedinnhold

Skroter planer om å lage monument

Kommunen skrinlegger plane om platepresse i en rundkjøring – Lite hensiktsmessig

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er ikke aktuelt å plassere den gamle platepressen på Seut i en rundkjøring.

Det bekrefter kommunen overfor Fredriksstad Blad.

– Etter en administrativ vurdering har vi kommet frem til at det er lite hensiktsmessig å plassere pressen i en rundkjøring, forteller Helge Bollæren Hasvold, by- og næringsutviklingssjef i kommunen.

Ifølge Hasvold har kommunen heller ingen andre planer med den gamle pressen på tidligere Seutelvens mekaniske verksted.

Byantikvaren enig

– Vi har vært i dialog med blant annet byantikvaren som er enig i vurderingen. Etter det vi har brakt i erfaring er pressen ikke unik, påpeker by- og næringsutviklingssjefen.

Det var under rivingen av industrilokalene på Seutelvens mekaniske verksted at ideen om å ta være på den gamle platepressen dukket opp.

Entreprenør Roar Steen Edvardsen mente den kunne passe inn i en rundkjøring i nærheten av elven for å symbolisere skipshistorien i byen. Enkelte politikere tente også på ideen. Nå ser det altså ut for at det ikke blir noe av planene.

Tar imot innspill

– Vi lytter gjerne til andre om de ser noe i pressen som ikke vi har funnet, avslutter Helge Bollæren Hasvold.

Det var Statens vegvesen som kom med forespørselen til kommunen om de var interessert i pressen det er snakk om. De har derfor valgt å ikke fjerne pressen fra området i påvente av eventuelle interessenter.

– I utgangspunktet ønsker vi å ta vare på den historiske pressen om noen viser interesse, sa blant annet prosjektleder i Statens vegvesen, Per Lyder Nyland til FB tidligere i våres.

Kommentarer til denne saken