Gå til sidens hovedinnhold

Skolemiljøknapp gjør det enkelt å varsle om mobbing 

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg er stolt av at undertegnede sammen med de andre unge fra Høyre og Arbeiderpartiet tok dette initiativet på tvers av politiske skillelinjer, skriver Bianca Skoglie, Fremskrittspartiet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oppvekstutvalget vedtok 16. juni 2020 å innføre en skolemiljøknapp på kommunes hjemmesider. En Skolemiljøknapp vil fungere som et lavterskeltilbud for barn og foreldre som ønsker å varsle om kritikkverdige forhold knyttet til skolemiljøet.

Dette vil være en digital «knapp» som sender varselet direkte til rektor. Rektor vil få en tidsfrist på å behandle saken, og varselet legges i mappen til den gjeldende eleven.

Administrasjonen har gjort en umerket jobb i utredningen av denne saken. Andre kommuner som har denne ordningen, har svært positive erfaringer og personvernet blir godt ivaretatt. Mobbing skal tas på høyeste alvor, og alt som bidrar til forebygging skal heies på. Dette er et tiltak man kan juble over.

Jeg er stolt av at undertegnede sammen med de andre unge fra Høyre og Arbeiderpartiet, tok dette initiativet på tvers av politiske skillelinjer, og fremmet saken i oppvekstutvalget før jul. At dette nå blir en realitet er politikk i praksis, som bevis på at nytter å engasjere seg.

Denne ordningen vil styrke muligheten for å kunne si ifra om mobbing og annet som påvirker skolemiljøet. Det skal være enkelt å varsle om ting som er vanskelig, og med en slik ordning er vi et skritt nærmere Fredrikstad kommune sin nullvisjon for mobbing.

Kommentarer til denne saken