Det var lenge siden de tre skolene på Trara, Ambjørnrød og Trosvik hadde fått besøk av et skolekorps, etter at landet stengte ned 12. mars.

Omfattende program

Styreleder Morten Langvik i Fredrikstad Janitsjarskole forteller om en stram regi og et godt samarbeid med skolene.

Dette muliggjorde ivaretagelse av smittevernhensyn og gjennomføring av sju (!) konserter på en og samme dag for elever i 1. – 4. trinn.

– Vi startet på utendørs Trara klokken 08.30 og var ferdig på Trosvik klokken 15.30 – en maratondag som demonstrerer spilledyktighet, utholdenhet og vilje til å gi noe tilbake til lokalsamfunnene. Vi er takknemlige for all positiv omtale og økonomisk støtte vi kan få, forteller Langvik.

Disse fikk besøk av korpset

  • Trara skole – klasse 2A, 2B, 2C
  • Trara skole – klasse 3A, 3B, 3C
  • Ambjørnrød skole – klasse 3A, 3B
  • Ambjørnrød skole – klasse 4A, 4B og musikktimen for 6A
  • Trosvik skole – SFO 1. trinn
  • Trosvik skole – SFO 2. trinn
  • Trosvik skole – SFO 3. og 4. trinn

Eventyrlig

Korpset hadde leid inn profesjonell hjelp fra Haakon Esplo. Han hadde arrangert alle de musikalske innslagene og bandt det hele sammen både som konferansier og som en dyktig buktaler med Anton i armkroken. Korpset ble ledet av dirigent Hans Andreas Kjølberg.

Skolebarna fikk også høre eventyret om Ridder Rompe og den grusomme dragen; som et av sju musikalske innslag, der også mange typer korpsinstrumenter ble behørig presentert.

– Det var et variert program som ble fremført, forteller Langvik, og ramser opp:

– New kids on the block, Fløytetrall og trollelåt, Sitt ikke der og vær sur, Hva heter du?, Ridder Rompe – og den grusomme dragen, Dam-dam-dubi-dubi og Skiftemarsj.

Rekrutteringsformål

Konsertserien var en del av korpsets rekrutteringsprogram ovenfor skolene hvor de inviterer til opptak og instrumentprøving i etterkant.

Styreleder Langvik avslutter entusiastisk:

– Vi har mange flotte instrumenter som venter på nye musikanter og håper at mange skolebarn tar turen til Trosvik skole ved gymsal torsdag 10. september klokken 18.00