1. Bibliotekene

Både Fredrikstad bibliotek og Østsiden bibliotek er åpne i sommer. Her kan du lese bøker og blader. Det er også trådløst internett du kan koble deg på. I sommer kan de som går i 1. til 7. klasse delta på konkurransen «Sommerles 2016».

2. Bjørneløypa

Ta på turskoene og utforsk den spennende Bjørneløypa i skogen rett ved 2. dam. Her lønner deg seg å titte både til høyre, venstre og høyt over hodet for skogsdyr hugget i tre dukker opp overalt. Ta med matpakke og termos.

3. Piknik i parkene

Det er grønne områder over hele kommunen der du kan ta med deg et pledd og en kurv med god mat. På Isegran, er det også fine områder for ballek eller du kan sende opp drager.

4. Sykle Glommastien

En 35 kilometer merket tur mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

5. Sykle på Kråkerøy

De best utbygde sykkelstiene i kommunen er på Kråkerøy. Start gjerne i Smertulia, det åpne parkområdet ca. 500 m sør for Kråkerøybrua.

6. Fergeturer på elven

Byferga i Fredrikstad er gratis. Det er en flott måte å oppleve kommunen fra elva. Hopp på ferga fra fergeleie nærmest deg og bli med opp og ned Glomma.

7. Oldtidsruta

Oldtidsruta svinger seg fra Skjebergsletta i sør, til Fredrikstad og utover Hvalerøyene i vest, nordover igjen til Hafslund ved Sarpsborg og tilbake til Solbergkrysset. Denne historiske rundturen byr på Norges mest konsentrerte samling av oldtidsminner fra bronsealder og eldre jernalder.

8. Telttur med skattejakt

Perfekt for barn! Finn et sted og slå opp telt, grav ned en liten skatt og lag et skattekart før dere legger ut på tokt.

9. Gratiskonserter

Musikkrådet kjører gratis konserter i hele sommer. Les mer på Musikkrådets egne sider.

10. Bade

Fredrikstad er full av fine strender og badeplasser. Visit Fredrikstad og Hvaler har laget en oversikt over flere av badeplassene.

11. Tur til Vetatoppen

Det er under en kilometer å gå fra parkeringen og en kommer fint frem med barnevogn. Belønningen når en kommer frem er å klatre opp i utkikkstårnet. Det er også bålplasser her og gapahuk.

12. Fiske

Ta med deg fiskestang eller snøre og dra ut til vannet og fang din egen middag. Fredrikstad og Omegn Jeger- og Fiskeforening foreslår dessuten fiske i Bjørnedalsdammene.

13. Utendørs trening

Flere steder i kommunen er det satt opp treningsapparater der hele familien kan ha det gøy sammen. Møteplassen har akkurat åpnet på Trosvik. Det er også utendørsapparater ved Bjørnedalsdammene og et nytt Parkour-anlegg på Lervik. Ved gangbrua på Kråkerøy har skøytebanen blitt til volleyballbane.

14. Skating

På Steffensjordet er det skatepark der en kan utfolde seg på hjul.
Se video fra parken her

15. Opplev Gamlebyen

Her er det muligheter for både piknik på vollene, en kan hilse på geitene ved den store lekeplassen eller bare ta en spasertur i byen som blir 450 år neste år.

16. Aktivitetsløype

Utfordre deg selv i aktivitetsløypa på Solhaug. Her får du testet balanse, litt styrke og presisjon.

17. Plukk søppel og vinn

Gjør en innsats for å holde den flotte kysten vår ren. Vær med og rydd marin søppel i skjærgården. Bruker du Kystlotteriets søppelsekker med lodd og leverer sekkene på gitte returpunkter, er du med i treningen av flotte premier.

18. Kultur på Elingaard

Begynn ved inngangen til herregården. På Elingaard er det både kultur og natursti, og du får lære masse om historien og det du ser rundt deg.

19. Oppdagelsesløype

I det vakre landskapet rundt Roald Amundsens fødested kan du nå løse oppgaver i sju poster inspirert av den store polarhelten. Snurr kompassnålen på de forskjellige postene og løs morsomme og lærerike oppgaver. Du kan til og med gå på ski – hele året! Til slutt regner du sammen poengsummen og finner ut hvor god polfarer du kan bli!

20. Frimarked i Gamlebyen

Hver lørdag og søndager i skolens sommerferie, forvandles torvet til et sydende marked der man kan gjøre morsomme og gode funn! Det koster ingenting å titte. Les mer på Visit Fredrikstad og Hvalers nettsider.