Gå til sidens hovedinnhold

Skolebussen har kjørt av veien på Hvaler

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag ettermiddag har skolebussen kjørt av veien på Asmaløy.

– Vi har nettopp fått beskjed om ulykken, og har ikke mer informasjon om hva som har skjedd eller hvor det har skjedd, forteller kommunalsjef for skole på Hvaler, Line Klavestad Hansen, til FB.

Hun understreker at det skal ha gått fint med alle elevene.

– Vi jobber med å få oversikt over situasjonen, og rektor sender nå melding til foresatte. Vi har orientert rådmann og ordfører, sier Klavestad Hansen.

En tipser forteller til FB at ulykken skal ha skjedd i 60-sonen ved avkjøringen til Åsebu på Asmaløy, i retning Skjærhalden.

Det skal være krevende kjøreforhold på stedet.

– Vi kjenner til at bussen har kjørt av veien. Det vi vet er at det ikke er noen skadde, og at ungdommene er ordnet transport videre. Og vi har vært i kontakt med skolen, sier Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk.

Klokken 16 forteller Klavestad Hansen at rektor nå har varslet alle foresatte om hendelsen.

– Og assisterende rektor, som var på skolen, rykket ut til stedet. Nå jobber vi med å få oversikt over hvilke elever som faktisk var på bussen. Når vi har det, vil vi samle disse elevene til en debrief på skolen i morgen. De andre elevene på skolen får også informasjon om hva som skjedde, sier hun.

Hvor mange som var på bussen tør hun enda ikke anslå.

– Hva som faktisk har skjedd er det busselskapet og bussjåføren som har best oversikt over, sier skolesjefen.

Hun forklarer at de styrker skolehelsetjenestens tilstedeværelse på skolen i morgen.

– Noen elever synes kanskje dette var en traumatisk opplevelse, og derfor styrker vi skolehelsetjenesten, slik at de har mulighet til individuelle samtaler om det er behov, forklarer Klavestad Hansen.

Kommentarer til denne saken