Værste og Jotne har ledige tomter for ny skole

Værstes forslag har styrket seg: Dette er ett av de mest sannsynlige tomtevalgene for en ny Frederik II videregående skole. Skolen vil ligge nær Værstebrua. Illustrasjon: Link Arkitektur

Værstes forslag har styrket seg: Dette er ett av de mest sannsynlige tomtevalgene for en ny Frederik II videregående skole. Skolen vil ligge nær Værstebrua. Illustrasjon: Link Arkitektur

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den nye Frederik II vil etter alt å dømme bygges på FMV. Fylkesdirektør Egil Frode Olsen peker på tre tomter; to hos Værste, en hos Jotne.

DEL

I 2013 lagde Multiconsult, i samarbeid med Link Arkitektur, en mulighetsstudie for fremtidens skoler i Fredrikstad, og her lanserte de flere mulige alternativer. Noen har falt fra etter hvert. Det er ikke lenger aktuelt å legge skolen på Østsiden, ved Nabbetorp.

LES OGSÅ: Får 200 elever fra Sarpsborg-skoler

Kollektivknutepunkt

Den nye Frederik II skal ligge sentralt i Fredrikstad, på aksen fra Grønli til FMV og i nærheten av et kollektivknutepunkt.

Dermed er følgende tomter igjen: Hassingen (parkeringsplassen ved Rema 1000 tvers overfor Glemmen) og tre alternativer på gamle FMV; to på Værstes område og ett på Jotnes.

Etter oppfordring fra Fredrikstad kommune har utrederne i fylkeskommunen også sett på to tomter på Trosvikstranda, på hver side av Værstebrua.

LES OGSÅ: Vil fortsatt ha IB-linje – selv om hver elev koster 140.000 kroner

Ved gang- og Værstebrua

De tre tomtene på FMV som fylkeskommunen vil se nærmere på ligger på følgende steder: Like ved gangbrua, vest for den nye Værstebrua og på Jotnes område ved dokka.

– Vi har hatt samtaler med Værste AS og Jotne AS, sier fylkesdirektør Olsen til FB. Før han ser nærmere på de ulike tomtene vil han ha et møte med Fredrikstad kommune.

LES OGSÅ: Nei til å blande sport og kultur

Etter det FB forstår er tomten ved gangbrua ikke lenger aktuell. Værste har andre planer for området. De to tomtene på Trosvikstranda er mindre egnede enn dem på FMV.

Den kommende utvidelsen av Borggaten til fire felt svekker muligheten for å få bygd skole på Trosvikstranda, og det er flere eiere. FMV har dermed styrket sjansene ytterligere.

1,3 kilometer

Fylkesdirektør Egil Frode Olsen sier at det er 1,3 kilometers gangavstand fra dagens busstasjon til Trosvikstranda og tomten ved gangbrua, og 1,65 kilometer til tomtene ved Værstebrua og på Jotnes område.

Denne avstanden blir noen hundre meter kortere når den nye Grønli-stasjonen står ferdig, etter planen om 7–9 år.

Valg av tomt tas senest i juni.

Artikkeltags