Gå til sidens hovedinnhold

Wang starter ungdomsskole i august 2018

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommende 8.-klassinger kan fra skoleåret 2018/2019 søke seg til ny Wang-ungdomsskole på Fredrikstad Stadion. – Dette har vi jobbet med i lang tid, og vi er veldig spente, sier rektor Petter S. Wilhelmsen.

Debatten har gått om privatskolen skal få etablere seg i Fredrikstad. I 2016 fikk skolen ja av Utdanningsdirektoratet, og Wilhelmsen kan fortelle at det blir oppstart med en 8. klasse neste skoleår.

Wang har siden 2011 drevet privat videregående skole, og har lenge ønsket å etablere også ungdomsskole.

Skal flytte i nytt Værste-bygg

– Dette har vi jobbet med i lang tid. Det kommer til å bli spenngende. Vi starter med en 8. klasse, og vil gradvis bygge opp skolen over tre år til å ha elever på alle de tre klassetrinnene. Hvor mange vi blir kommer jo an på mottagelsen, men vi ser for oss en klasse på mellom 25–30 elever, sier Wilhelmsen.

Han er rektor og daglig leder ved WANG Toppidrett, som er den videregående skolen, og vil også ha disse rollene ved WANG Ung, som blir navnet på ungdomsskolen.

De to første skoleårene skal ungdomsskolen flytte inn på Fredrikstad Stadion hvor den videregående skolen også holder til.

Men i 2020 er planen å få et eget lokale i Værste AS planlagte nybygg på Stadion Nord, som i dag kun er en grusplass mellom stadion og elva.

– Skoleåret 2020/2021 blir vi tre klassetrinn, og da er planen at vi skal være på plass i nye lokaler, forklarer Wilhelmsen.

Slik det ser ut nå vil et skoleår koste cirka 20.000 kroner i skolepenger.

Fire treninger i uka

I en pressemelding skriver han at elevene på ungdomsskolen skal trene fire økter i uka.

– WANG-skolene jobber tett med Olympiatoppen, og vi baserer vår trening på deres filosofi for utvikling av unge utøvere, sier rektor.

«Treningen vil for det meste bestå av generell basistrening, skadeforebyggende trening og spesifikk basistrening, men en økt i uka legges det opp til at treningen skal være noe mer idrettsspesifikk for noen av idrettene», skriver han i pressemeldingen.

– Med det mener vi ikke at håndballspillere nødvendigvis skal spille håndball eller fotballspillere spille fotball. Det kan være treningsformer som er bra for deres idrett, som skadeforebygging eller basistrening med et spesielt fokus, forklarer han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.