Gå til sidens hovedinnhold

Hedda Romberg prisbelønnet for «En dans på alvor»

Fokus på unge filmskapere under Nordic/Docs

Av Hedda Romberg

Artikkelen er over 5 år gammel

Hedda Romberg (17) fra Kråkerøy vant pris for kortfilmen «En dans på alvor» under Nordic/Docs.

Under dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs ble det søndag vist frem kortfilmer laget av elever fra Østfold.

Hedda Romberg vant pris i kategorien «elevfilmer» for kortfilmen «En dans på alvor».

– Det var veldig stas. Hjertet dunket ordentlig. Jeg er veldig glad i film, og det er morsomt å kjenne at ting går i riktig retning allerede, sier den ferske filmskaperen.

Filmen er et portrett av en pensjonert danser som har slitt med spiseforstyrrelser. Den konkurrerte mot 22 innsendte bidrag.

Les også: Danser Henriette Slorer: – Hvis jeg skulle velge mellom å få tilbake spiseforstyrrelsene eller dø, så vil jeg dø. Og det lurer jeg ikke på. Det ville vært en befrielse.

Kinolerret

Skoleprosjekter som frem til nå bare hadde blitt sett på mindre dataskjermer, ble brettet ut på stort kinolerret med god lyd.

– Det er helt klart annerledes enn å se det på en Mac. Det er jo selvfølgelig morsomt å få sett sin egen film satt opp på en stor skjerm i en kinosal, utdyper Romberg.

I tillegg fikk samtlige elever tilbakemeldinger fra regissør og filmprodusent Bård Kjøge Rønning. Han har lang erfaring med dokumentarfilm.

Romberg syntes at opplegget var lærerikt.

– Du kommer mye lenger ved å høre på tilbakemeldinger og tips om hva du kan gjøre bedre til neste gang, sier Romberg.

Hun er elev ved medielinjen på Glemmen videregående skole, og fordyper seg i film og video.

– Jeg synes at TV-bransjen virker morsom, med tanke på både underholdningsdelen og livefaktoren, forklarer hun om yrkesfremtiden.

Stilsikker

Eva-Lotta Sandberg, leder av elevdagene ved Nordic/Docs, er imponert over vinneren.

– «En dans på alvor» er en veldig komplett film. Den er stilsikker, full av kontraster og den tar for seg det du kan risikere for kunsten. Den har dessuten et objekt som er oppriktig og ærlig, skryter hun.

Det var også tre andre elever som ble tildelt hederlig omtale for sine filmer. Disse var Kjell Magne Larsen for «Et liv som rusmisbruker», Henriette Lien for «Det perfekte liv», og Amel Mohammad for «Jeg husker alt».

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.