Gå til sidens hovedinnhold

Varsler økt skjenkekontroll etter midnatt

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvaler varsler hyppigere skjenkekontroll etter midnatt. Spesielt i julebordsesongen er det aktuelt å følge med til stengetid.

I 2014 er det gitt skriftlig advarsel vedrørende alkohol utenfor skjenkeområde i ett tilfelle, det er gitt en advarsel for manglende bortvisning av åpenbart påvirket person og to advarsler for manglende AV-kurs. Det har også vært noen reaksjoner for brudd på bestemmelsene om alkoholreklame på parasoller og lignende. Og ett sted fikk som kjent også inndratt bevillingen i en periode i vinter.

Politikerne ble nylig orientert om utviklingen når det gjelder skjenkekontroller.

I 2015 forventes det at det blir iverksatt et nytt prikkbelastningssystem knyttet til avvik ved kontroller. Dette skal gjelde hele landet.

– Vi er usikre på hvordan dette vil slå ut i forhold til inndragninger og kontroll, men målet er å forsterke og videreutvikle dialogen mellom bransjen, politi, kommune og Securitas i 2015, skriver NAV-leder Knut Tore Eide i en orientering til politikerne.

Tips styrer aktiviteten

Prinsippet «Lett å få, lett å miste» er fortsatt en ledetråd knyttet til praktisering av salgs- og skjenkebevillinger i Hvaler kommune. Dette prinsippet fordrer en aktiv kontrollvirksomhet, heter det.

– Våre kontroller er stikkprøvekontroller basert på et valgt kontrollregime i forhold til

tidspunkt og hyppighet, i tillegg tar vi hensyn til tips fra publikum knyttet til over skjenking og skjenking til mindreårige. Vi velger også å kontrollere enkelte ambulerende bevillinger, og større arrangementer, anfører Eide.

Aktivitet etter midnatt

Kommunen er i dialog med Securitas i forhold til om det er mest effektivt å kontrollere kl. 01.30 natt til søndag, eller en varm lørdag ettermiddag i juli.

– Det beste er trolig å kombinere disse, og loggen hittil i år viser at vi bør ha flere kontroller etter midnatt for å oppnå denne balansen. NAV-leder kontakter Securitas. som gjennomfører kontrollene, om å prioritere flere kontroller mot slutten av skjenketiden i julebordsesongen, heter det i orienteringen til politikerne, som tar saken til etterretning.

Kommentarer til denne saken