Gå til sidens hovedinnhold

Bad Times tørrlagt frem til onsdag

Artikkelen er over 5 år gammel

Natt til 16. mai fortsatte drikkingen på Bad Times etter at stedet skulle vært stengt. Nå har utestedet mistet skjenkebevillingen frem til onsdag neste uke.

Det er to hendelser i år som gjorde at kommunens kontrollutvalg for alkohol besluttet å tørrlegge Bad Times i en uke:

Natt til lørdag 16. mai satt det gjester og drakk alkohol i lokalene 37 minutter etter at utestedet skulle vært stengt.

I februar slapp stedets bevillingsstyrer ifølge en politirapport inn to 19-åringer, selv om stedet har 20-årsgrense på grunn av brennevinssalg. 

Les også: PizzaNinis siste stoppested

Så folk banke på døren

– Summen av dette ble en ukes inndragning av skjenkebevillingen, sier Jarle Leknes-Kilmork,  seksjonssjef for skjenkesaker i Fredrikstad kommune.

Det var ved 02.45-tiden på 16.mai at en politibetjent fikk se at noen gikk gjennom døren til «Echo». En politipartulje stilte seg opp ved Odds konditori ti minutter senere, og observerte – ifølge politirapporten – derfra to gutter som banket på døren og ble sluppet inn. Inne fant politiet åtte personer sittende med seks øl foran seg klokken 03.07. Kranene skulle vært stengt klokken 02.00 og gjestene skulle vært ute 02.30. Politiet fikk til svar at det var lenge siden at ølen ble tappet.

Les også: Restaurant Divan i Storgata åpner nattklubb

I en tilleggsrapport skriver politiet at det også var røkfylt i lokalene til Bad Times da de kom dit.

I sakspapirene som ble lagt frem for kontrollutvalget 22. juni, fremgår det at politiet ved flere anledninger har gitt bevillingsmyndigheten skriftlige bekymringsmeldinger om utestedet.

Kan skjenke igjen onsdag

«Rådmannen ser på saken som svært alvorlig totalt sett og saken viser at virksomheten ikke har utvist nødvendig respekt for bestemmelsene om skjenking og servering. Vi finner det skjerpende at avvikene er blitt gjort selv om aktørene åpenbart har vært klar over at de har brutt bestemmelsene», skriver Leknes-Kilmork i innstillingen kontrollutvalget fikk.

Les også: Disse utestedene får trolig skjenkebevilling

Inndragningen gjelder fra onsdag denne uken til og med tirsdag i neste uke. Onsdag kan dermed utestedet åpne kranene igjen.

– De som var involvert burde vite bedre. Avgjørelsen var riktig og mild etter forholdene. Timingen er også grei. Jeg er på ferie og nyter en frihelg, sier innehaver av Bad Times, Inge Nilsen, i en sms til Fredriksstad Blad.

Kommentarer til denne saken