Gå til sidens hovedinnhold

– Sølvgutten vår er god som gull!

Alexander Hestengen fra Kråkerøy sto for en bragd i skeleton – lørdag får han møte kronprins Haakon

Artikkelen er over 5 år gammel

Her viser Alexander Hestengen (17) stolt frem sølvmedaljen til besteforeldrene etter premieseremonien i ungdoms-OL.

Den uredde unggutten var nær ved å ta innersvingen på alle, men måtte til slutt se seg slått av russiske Evgenii Rukosuev fra Russland.

Det var likevel ikke uten dramatikk at Alexander sikret seg sølvmedaljen. Han leverte en sterk førsteomgang, hvor han lå på annenplass. Det skilte kun sju hundredeler opp til lederen, men også kun ti hundredeler ned til den forsmedelige fjerdeplassen.

– Hva tenkte du i pausen?

– Jeg var veldig optimist, selv om det ikke hadde gått så bra på de to siste treningene. Jeg tangerte min startrekord og gjorde kun noen små feil underveis, sier Alexander.

Den tidligere fotballkeeperen til Kråkerøy hadde med seg en stor heiagjeng. Mamma Therese (47) trippet spent rundt ved starten og la ikke skjul på at hun hadde vondt i magen. Tante Desire (44) med to OL-deltagelser i skeleton var derimot sterk i troen på at nevøen skulle lykkes, mens besteforeldrene Kjellaug og Knut Andersen tok plass like før målgang sammen med mange venner.

– Dette er så spennende at jeg knapt orker å se, uttalte mormor før barnebarnet kastet seg utfor med hodet først i 120 km/t.

Jublet i målområdet

Alexander tapte litt i starten, men så fikk han fart på meiene. Jublende kunne han gå av brettet vel vitende om at det enten ble gull eller sølv.

– Jeg fryktet at jeg ramlet utenfor pallen mot slutten. Jeg kom ganske høyt inn i den siste kurven og traff veggen. Dat var en deilig følelse da jeg skjønte det ble medalje.

Mormors sølvgutt

Foran over 1.000 tilskuere i Hunderfossen ble Alexander hyllet under premieseremonien. Etterpå vanket det klemmer fra familie og v enner.

– Sølvgutten vår er god som gull, kvitrer Kjellaug Andersen og gir familiens grom'gutt en bamseklem.

– Jeg skjønte at jeg hadde gjort noe riktig stort da jeg mottok medaljen, sier Alexander som har planene for sin videre karrière. Allerede i 2018 er det vinter-OL i den sørkoreanske byen Pyeongchang. Mens det i 2022 er vinter-OL i Beijing.

– Jeg har nok en liten mulighet til å klare å komme til det første OL, men uansett skal jeg klare å gjøre det før jeg gir meg, sier Alexander. Lørdag er han blant de heldige premievinnerne som får muligheten til et møte med kronprins Haakon.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.