Skattkammeret på togstasjonen: Her kan du låne turutstyr til hele familien gratis

TIL LÅNS: Her kan familier og barn og unge låne alt de trenger for en fin sommeropplevelse enten ved vannet, på vannet, i vannet eller på tur på land med telt og sovepose og hengekøye. Fra venstre er utvalgslederen i kultur- og miljøutvalget Erik Skauen (MDG), leder i Kirkens Bymisjon Østfold Per Christian Skauen og prosjektansvarlig for skattkammeret Amir Mracovic i Kirkens Bymisjon.

TIL LÅNS: Her kan familier og barn og unge låne alt de trenger for en fin sommeropplevelse enten ved vannet, på vannet, i vannet eller på tur på land med telt og sovepose og hengekøye. Fra venstre er utvalgslederen i kultur- og miljøutvalget Erik Skauen (MDG), leder i Kirkens Bymisjon Østfold Per Christian Skauen og prosjektansvarlig for skattkammeret Amir Mracovic i Kirkens Bymisjon. Foto:

Har du lyst til å ta med deg et padlebrett på stranda, eller kanskje kan en aktivitetsdag på Vispen med kanoer og strandspill lokke? I Skattkammeret på togstasjonen har de utstyr til gratis utlån.

DEL

Nylig fikk Kirkens Bymisjon 170.000 kroner i ekstra støtte fra kultur- og miljøutvalget i kommunen til innkjøp av mer sommerutstyr til utlån i Skattkammeret på togstasjonen.

Finere sommeropplevelse

– Vi tenkte at det er bedre at Skattkammeret får mer utstyr til å låne ut som kan glede flere, enn at noen få har råd til kjøpe. Med det lille vi har av midler håper vi dette gjør at flere får en finere sommeropplevelse i nærmiljøet, sier utvalgsleder Erik Skauen (MDG).

Denne sommeren skal Skattkammeret ha åpent i sommerferien i juli hver torsdag og fredag og lørdag. Her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Man kan altså ikke reservere utstyr.

Låner ut det meste

Og de har det meste av hva en kan tenkes å bruke av strandleker, redningsvester, padlebrett, telt soveposer liggeunderlag, stormkjøkken, tursko, hengekøyer og termos.

SKATTKAMMERET: Her kan du som er 18 år eller yngre, samt familier låne «alt» til en aktiv sommerferie. Skattkammeret har åpent i juli og arrangerer aktivitetsdag hver onsdag i Vispen Fra venstre er Amir Mrakovic,, prosjektansvarlig, Erik Skauen utvalgsleder MDG og Per Christian Skauen leder i Kirkens Bymisjon ØStfold.

SKATTKAMMERET: Her kan du som er 18 år eller yngre, samt familier låne «alt» til en aktiv sommerferie. Skattkammeret har åpent i juli og arrangerer aktivitetsdag hver onsdag i Vispen Fra venstre er Amir Mrakovic,, prosjektansvarlig, Erik Skauen utvalgsleder MDG og Per Christian Skauen leder i Kirkens Bymisjon ØStfold. Foto:

Alt utstyret kan familier eller barn og unge opp til 18 år låne gratis i sju dager, bortsett fra padlebrettene som kan lånes i tre dager.

Aktivitetsdag på Vispen

– Vi skal også ha aktivitetsdag på Vispen hver onsdag fra 12–16 der man kan låne kano, padlebrett og forskjellige strand- og vannleker Det er i samarbeid med Skjærviken lokalsamfunnsutvalg, forteller prosjektansvarlig Amir Mrakovic i Kirkens Bymisjon.

Skattkammeret har også en populær «lokke-bag» med flere spill og leker man kan benytte i parker hvis man vil lage bursdagsselskaper ute i det fri.

Satser på barn og unge

– Utstyret vi har kjøpt inn for pengene fra kultur- og miljøutvalget dekker behovet vårt i sommer. Det er kjærkomment. Kirkens Bymisjon satser på barn og unge, sier Per Christian Skauen, leder i Kirkens Bymisjon Østfold.

Skattkammeret tar gjerne imot nyere, pent brukte gaver fra private.

– Det må være nyere utstyr som ikke er utslitt, og jeg vil velge alt etter hva vi trenger, sier Mrakovic.

– At vi lærer oss å dele. Å låne er bedre på alle måter, sier MDG-politikeren.

Artikkeltags