Skatteetaten advarer: Svindlere endrer taktikk når de vil svindle deg

Svindlere utnytter nå at mange venter på melding fra Skatteetaten om skattemeldingen.

Svindlere utnytter nå at mange venter på melding fra Skatteetaten om skattemeldingen. Foto:

Advarer nordmenn mot svindlere som utnytter skattemeldingen.

DEL

(Moss Avis) (Nettavisen) Tiden for skattemelding er her igjen, og Skatteetaten advarer mot at svindlere benytter tiden til å rundlure folk.

Hvert år når det nærmer seg tid for skattemeldingen begynner merkelige e-poster å florere. Med falske løfter om penger til gode og med logo og avsender som gjør det lett å tro at Skatteetaten er avsender, advarer de.

- Vi sender ikke lenker

- Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Du mottar en e-post fra Skatteetaten når skattemeldingen er klar, og blir bedt om å selv oppsøke våre nettsider og logge inn der, sier direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Fenomenet er kjent, men de opplever at forsøkene nå endrer seg.

- Det er et økende omfang på phishingforsøk i Norge og globalt, men heldigvis er bevisstnivået, skepsisen og kompetansen i befolkningen generelt forbedret. Likevel endrer også svindlerne taktikk og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektøren.

Et phishingforsøk betyr ganske enkelt at man utgir seg for å være noen andre enn man er, i den hensikt å stjele opplysninger som kan brukes til svindel.

Råd fra Skatteetaten

Artikkeltags