Snart kommer skattepengene

Dersom du har fått igjen på skatten kan du vente deg utbetaling denne uken.

DEL

Denne uken går startskuddet for utbetalingene fra årets skatteoppgjør. De som er del av første pulje i skatteoppgjøret vil få pengene sine fra og med torsdag 22. juni.

Utbetalingene kan drøye

Dersom du ikke får penger på konto i løpet av uken trenger du ikke nødvendigvis å fortvile. Skatteetaten melder på sine nettsider at det kan ta hele tre uker før du har pengene på konto.

– Du vil bli varslet per epost eller SMS når skatteoppgjøret er klart. Har du penger til gode, får du normalt disse på konto innen to uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt, sier Merete Bergeland Jebsen i skatteetaten til Fredriksstad Blad.

Dersom du ikke har fått pengene dine etter tre uker kan det bety at skatteoppgjøret ditt er del av pulje 2.

Da får du pengene dine fra og med 2. august. Du havner gjerne i denne delen av oppgjøret dersom du er selvstendig næringsdrivende, har gjort større endringer, eller er gift med en selvstendig næringsdrivende.

Ektepar som vurderes sammen må også ofte smøre seg med tålmodighet. Ingen av ektefellene får penger igjen før den andres oppgjør er ferdig.

En annen grunn til at utbetalingene kan drøye er at du er valgt ut til kontroll for skattejuks. Kontrollene er nemlig vilkårlige stikkprøver. Her kan du lese flere årsaker til at skattepengene ikke er på konto.

Slik slipper du baksmell neste år

Er du ikke av skattebetalerne som får noe igjen i årets oppgjør? Dersom du gikk på den berømte «baksmellen» i skatteoppgjøret kan det bli lønnsomt å ta en ekstra kikk på skattekortet ditt for å se om du er i rute for neste år.

Å endre skattekortet ditt gjør du enkelt på skatteetaten.no. Dersom du vet at du skatter for lite kan du også be arbeidsgiver trekke mer enn det som er oppgitt i skattemeldingen din.

– Det er viktig å huske på at du selv har ansvar for at grunnlaget for skattekortet er riktig. Vet du at du har endringer i økonomien bør du sjekke og påse at skattekortet er riktig, sier pressesjef i Skatteetaten, Merete Bergeland Jebsen til Fredriksstad Blad.

Artikkeltags