Still dine spørsmål til Roar fra Skatt øst

SVARER DEG: Seniorrådgiver Roar Lyby fra Skatt øst stiller til nettmøte 23. april  fra klokken 12.30 - 14.30.

SVARER DEG: Seniorrådgiver Roar Lyby fra Skatt øst stiller til nettmøte 23. april fra klokken 12.30 - 14.30. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leveringsfristen for skattemeldingen er 30. april. Allerede nå kan du spørre Roar Lyby fra Skatt øst om det du lurer på.

DEL

I disse dager er det mange som har ulike spørsmål knyttet til skattemeldingen, som skal leveres innen 30. april.

– Spørsmålene kan blant annet dreie seg om føring av inntekter og fradrag, sier Roar Lyby, som er seniorrådgiver i Skatt øst.

– For eksempel er rentefradraget på private lån ikke forhåndsutfylt, men noe du selv må legge til. Pendlerfradrag og foreldrefradrag knytter det seg ofte også spørsmål til.

Sjekk tallene

Lyby vil også minne om at alle må sjekke skattemeldingen sin. Er det feil i forhåndsutfylte opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere eller banker, må dette rettes.

– Husk at det er du som kjenner dine økonomiske forhold best. Bruk litt tid til å tenke tilbake på fjoråret. Hva skjedde i 2017 som kan ha fbetydning for skattemeldingen? Kanskje har du kjøpt leilighet, arvet, giftet deg eller blitt aleneforsørger? Ikke risiker å gå glipp av fradrag eller å få tilleggsskatt fordi du ikke har sjekket tallene. Det er viktig at alle tar seg tid til å gjøre denne jobben, påpeker Lyby.

Nytt i år

Nytt i år er at det er laget en helt ny utgave av skatteetaten.no. Dette nettstedet er et lurt sted å begynne om du lurer på noe når det gjelder skatt og skattemeldingen.

– Vi har i tillegg gjort en del tilpasninger i skattemeldingen på en del poster ettersom post 5.0 tilleggsopplysninger er borte. Skal du gi tilleggsopplysninger i år, må du eventuelt sende inn et vedlegg, forteller Roar Lyby.

Roar Lyby fra Skatt øst svarer her nå. Mange har allerede sendt inn spørsmål. Husk å ikke bruke fullt navn.

Laster nettmøte...

Artikkeltags