En fornøyd, hoftevrikkende Aladdin

UTFORDRENDE HOFTER: Stian Thorbjørnsen har jobbet hardt for å få på plass hoftebevegelsene til kveldens rumba, sammen med dansepartner Alexandra Kakurina.

UTFORDRENDE HOFTER: Stian Thorbjørnsen har jobbet hardt for å få på plass hoftebevegelsene til kveldens rumba, sammen med dansepartner Alexandra Kakurina. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Stian «Staysman» Thorbjørnsen overbeviste TV-seerne i rollen som Aladdin på et flygende teppe og er videre i Skal vi danse. Gikk videre gjorde også Heidi Gjermundsen Broch i Stjernekamp.

DEL

– Å få med seg hoftene har uten tvil vært det vanskeligste ved kveldens dans. Det ligger ikke naturlig for meg, påpekte han til Fredriksstad Blad i pausen før danseduellen.

Strategien før kveldens opptreden har vært hardt arbeid på trening og fullstendig dedikasjon under sending.

– Det var bare å gi gass og være tydelig i bevegelsene, sa Thorbjørnsen om rumbaen han framførte lørdag kveld.

Treningen betalte seg i nok seerstemmer til at Thorbjørnsen og dansepartneren Alexandra Kakurina nå går videre til neste ukes program.

Mens Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker danset sin siste dans i kveld.

Positiv progresjon

Eventyrenes slottsball var tema under kveldens sending. Stian Thorbjørnsen entret parketten på et flygende teppe, i rollen som Aladdin.

Rumbaen er en dansestil som krever kontroll på både hofter og armer. Myke hoftebevegelser i langsomt tempo er utfordrende, særlig for uerfarne dansere. Dommerne lot seg likevel imponere av Thorbjørnsen, og ga ham 20 poeng.

– Når jeg så deg oppå det teppet der, tenkte jeg «what»! Men det var et positivt «what», understrekte Trine Dehli Cleve.

– Du hadde mye bedre bevegelser i dag, og har hatt stor framgang fra forrige uke, la hun til.

Merete Lingjærde kommenterte at Stian Thorbjørnsen ikke er den opplagte danser.

– Men dans er for alle. Jeg synes du jobba veldig fint med rumbaen. Du har store og flotte bevegelser i armene dine, sa dommeren.

– Det du gjør nå et helt korrekt, en kurve som går framover, sa Egor Filipenko.

Håpet på en syver

– Jeg håpet virkelig på en syver i dag, og er utrolig glad for at jeg fikk to. Vi danset en helt ny dans og det er umulig å vite hvordan man ligger an på forhånd, sa Thorbjørnsen til Fredriksstad Blad etter å ha gått av parketten.

Danseren har brukt sosiale medier for å mobilisere seerstemmer.

Adelén ble igjen kåret til den beste danseren av dommerne, med 26 poeng. Hun toppet også resultatlista under premièren sist lørdag.

Thorbjørnsen har trent i dansestudio fire timer per dag den siste uka. Noen dager er det også blitt litt dansing hjemme på stuegulvet.

– Man blir litt gæren av dette dansesirkuset. I går hadde jeg gutta mine på besøk. Vi så på landskamp i fotball, og jeg tok meg selv i å øve på hoftebevegelser samtidig, sa Thorbjørnsen til TV2.no før kveldens sending.

Videre med et nødskrik

Heidi Gjermundsen Broch gikk videre i Stjernekamp - med et nødskrik.

Hun var blant de tre som fikk færrest poeng.

Heidi fikk litt pepper fra dommerne, men seerne ville tydeligvis ha henne med videre. Country var genren denne fang. Neste uke er det latino.

Musikal-artisten Øystein Wiik var den første som røk ut.

Vg har anmeldt alle låtene. Heidi fikk en treer etter kveldsens opptreden.

Artikkeltags