Gå til sidens hovedinnhold

Skal man liksom sparke folk? – en flåsete bemerkning fra SV

«Og det er her den flåsete bemerkningen til SV politiker Silje Waters kommer inn.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I herværende avis kunne man for noen dager siden lese at Marianne Kristiansen (Pensjonistpartiet) kom med et svært betimelig forslag. Hun foreslo at bystyret må finne ut i hvor stor grad personer med de samme arbeidsoppgaver overlapper hverandre, eller med andre ord : Hvor mye er overflødig personkapasitet.

Hvis nå kommunen tar utfordringen å gjennomfører en slik undersøkelse og skulle komme til den konklusjon at det her er opptil flere personer i kommunen som gjør de samme oppgavene, ja da er det det samme politikernes plikt å redusere bemanningen.

Det er vel ingen i kommunen som har en evighetskontrakt for ansettelse ?

Og det er her den flåsete bemerkningen til SV politiker Silje Waters kommer inn, nemlig «Skal man liksom sparke folk?»

Ja Silje Waters, i ytterste konsekvens er det riktig å kvitte seg med «gratispassasjerer» hvis en eller annen form for omplassering ikke lar seg gjøre.

Er det noen stor forskjell på kommunal og privat virksomhet når det gjelder å effektivisere driften? Jeg tror ikke det. Og til info kan nevnes at i det private næringsliv tas ofte slike beslutninger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.