[Sarpsborg Arbeiderblad] Det er Bypakke Nedre Glomma som sammen med en rekke lokale samarbeidspartnere inviterer den til den første utgaven av Sykkeluka for innbyggerne i Sarpsborg, Fredrikstad, Rakkestad og Hvaler.

Stisykling i Kalnesskogen

I perioden mellom mandag 3. juni og lørdag 8. juni inviteres innbyggerne til å prøve én eller flere gratis sykkelaktiviteter, opplyser kommunikasjonsansvarlig i Bypakke Nedre Glomma, Eileen Bergstrøm, i en pressemelding som ble sendt ut mandag ettermiddag.

I løpet av Sykkeluka 2019 kan interesserte får prøve seg på en rekke sykkelaktiviteter i både Sarpsborg og Fredrikstad.

Om kvelden mandag 3. juni inviterer Sarpsborg Sykleklubb til stisykling i Kalnesskogen. Her kan interesserte møte på Inspiria, der det vil få grunnleggende opplæring, tips og råd om stisykling og hvor turens vanskelighetsgrad og tempo tilpasses etter hvem som blir med. Det meldes om at barn under 12 år bør være i følge med en forelder. Stisykling for nybegynnere og litt øvede blir også arrangert fra Gresvik IF i Fredrikstad den samme dagen.

Tirsdag 4. juni har interesserte muligheten til å bli med Sarpsborg Sykleklubb på landeveissykling. Denne turen starter på parkeringsplassen ved EPA i Sarpsborg sentrum, og deltakerne blir delt opp i grupper etter ønsket nivå og distanse. I Fredrikstad blir det denne dagen arrangert sykkeltur til Foten samt at det arrangeres sykkelfest på GIFs Ferdighetssenter i Trondalen.

Banesykling for barn

Denne tirsdag blir det også arrangert Fredrikstad «Night Bike Ride», der man kan oppleve Plankebyen på to hjul før man avslutter turen på et av byens vannhull for sosialt samvær. Her er det rom for alle å bli med på en urban nattlig sykkeltur, opplyser arrangøren.

Sarpsborg Bibliotek etablerer et eget sykkelverksted onsdag 5. juni, dit folk som trenger hjelp med tohjulingen kan komme innom med sykkelen for å få kyndig hjelp gratis i noen ettermiddagstimer.

Den samme dagen kan barn i alderen 6–12 år prøve seg på å sykle i sykkelbanen til Skjeberg Cykleklubb, der det blir teknings lek og moro i spennende løype med veiledning fra trenerne i Skjeberg Cykleklubb.

Onsdag 5. juni arrangeres det også sykkeltur for funksjonshemmede fra Stjernehallen, som da har mulighet til å bli med guider fra Gresvik IF Stisyklister på tur på grusstier i Fredrikstadmarka, en tur som varer i 1,5-2 timer. Samme dag arrangeres det sykkeltur fra rådhuset i Fredrikstad til fugletårnet på Øra.

Sykkeltur med historisk sus

Torsdag i neste uke arrangeres det sykkeltur fra parkeringsplassen til Borgarsyssel museum til Roald Amundsens Minne, der deltakerne sykler forbi Tarris over Sarpsfossen og følger deretter Glommastien fram. Arrangøren opplyser at det kan hende at deltakerne på denne sykkelturen for følge av historikeren Trond-Egil Svandal, som vil fortelle litt underveis.

Fredag 8. juni arrangeres det lastesykkeltreff i Kirkeparken i Fredrikstad, mens Sykkeluka 2019 avsluttes med sykkelglededag på Inspiria med elleville sykkelstunts. Da kommer balansekunstneren Eskil Rønningsbakken på besøk, og han vil utføre stunts på line langt over bakken.

– Vi avslutter Sykkeluka med en heidundrende Sykkelglededag på Inspiria lørdag 8. juni, en dag proppfull av morsomme aktiviteter og spektakulære sykkelshow. Sykkeluka er en hel uke fylt med varierte sykkelaktiviteter for absolutt alle, så nært en sykkelfestival som vi kommer. Alt arrangeres av lokale lag, foreninger og ildsjeler som i samarbeid med Bypakke Nedre Glomma ønsker å spre entusiasme for sykling og bygge sykkelkultur, skriver kommunikasjonsansvarlig Eileen Bergstrøm i pressemeldingen fra Bypakke Nedre Glomma.