Torsdag 14. oktober inviterer Leister & Wenstøb til en aften i nytelsens tegn: Kaffe, portvin og sjokolade.

Leister forteller om kaffe og dens historie, mens Wenstøb serverer portvin og dens historie mens vi nyter sjokolade.

Eivind A. Leister er lokalpolitikeren som brenner på si´. Kaffe vel og merke. Han er lidenskapelig opptatt av kaffe og har tilegnet som solide kunnskaper om den aromatiske lille bønnen. Fra den spede begynnelsen i 2016 er det mange som har gledet seg over en god kopp kaffe fra Kjevelsrød Kaffe; trolig det aller minste mikro-brenneriet i Norge. Bønner fra Brasil, Guatemala, Colombia og Kenya brennes med kjærlighet i små kvanta slik kunden selv ønsker. Preferanser om levering av hele bønner eller kverningsgrad imøtekommes. Kjevelsrød Kaffe legger sin ære i å leve opp til mottoet: Glede i hver dråpe!

Bengt Morten Wenstøb er en engasjert og dedikert vinkjenner og formidler som brenner for vintradisjon og kultur. Vinfaglig kompetanse og studier ved WSET og Beverage Academy. Wenstøb er utdannet Sommelier og har skrevet en rekke vinfaglige tekster, arrangert vinmesser og vinsmakinger for store og små. Han har sittet i styret i Norske Vinklubbers Forbund. Han er også eier av vinfirmaet Vin & Wenstøb.

Inspirert av 70-tallsblues

Fredag 15. oktober på Magenta kommer bandet Betty Blackmail.

Helt siden starten høsten 2010, har Berit og Stein holdt sammen dette morsomme bluesaktige bandet med genuin kjærlighet til kvalitet og sterke liveopptredener. Det er i møtet med entusiastiske konsertgjengere at de utfolder seg best med med musikalsk lekenhet og energi. De er influert fra mange hold, men 70-tallsblues er sjangeren som inspirerer mest. Fra den nølende starten til den versjonen de er i dag er det en ting som alltid har vært viktigst: Det handler om musikken og gleden ved å framføre den.

I 2015 var tiden inne for å gå et skritt videre; de slapp debutalbumet «Hands All Dirty» som fikk en veldig god mottagelse så vel nasjonalt som internasjonalt.

Sommeren 2018 bestemte bandet seg for å endre navnet fra det noe trøblete «The Bitch and the Bluesmen» til mer radiovennlig «Betty Blackmail Band» og i september samme år var de klare for sitt andre album «Murky Waters». Det nye albumet fikk også den samme gode mottagelsen som den første og ble spilt på radiokanaler i hele verden.

Bandet:

Berit «Betty Blackmail» Hansen - vokal

Stein Hanssen – gitarer og vokal

John «Mini» Kamphaug – bass og vokal

John Nilsen – trommer og lyder

Lun høstkonsert

Onsdag 20. oktober spiller Pernille Heckmann og Sigurd Hagen på Magenta. De inviterer til en lun konsert denne høstkvelden. Det serveres musikk av Sigurd på piano og sang. Begge deler av sin musikalske samling. Her blir det blant annet jazz, viser og musikal.

Pernille har vært omtalt i Fredriksstad Blad for kort tid siden i forbindelse med at det er vanskelig å få folk opp av sofaen og ut på konserter. Nå har vi endelig gleden av å presentere henne og sønnen Sigurd på konsert etter pandemirestriksjonene ble fjernet på Magenta.

Vi håper at publikum kjenner sin besøkelsestid og kommer for å få med seg en hyggelig konsert med de to. Talentfulle Sigurd Hagen har også vært omtalt i Fredriksstad Blad i det siste som et sangtalent og publikumsfavoritt.