Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkert over hva enkelte politikere i bystyret kan finne på å koke sammen om Zoé-kirken

Artikkelen er over 1 år gammel

Ragnhild Vidjeland Myrholt, med ti år i Zoé-kirken bak seg, mener Gøran Karlsens forslag om ikke lenger å leie lokaler av Zoé-kirken er å gå langt over streken for hva en kommune skal bestemme. 

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå ble jeg virkelig sjokkert over hva enkelte politikere i bystyret kan finne på å koke sammen, offentliggjøre, og framføre for resten av de folkevalgte. Når Bymiljølistas representant Gøran Karlsen langer ut mot Zoé-kirken og roper "boikott, boikott" ut fra sin egen tolkning av hva skulle ha hørt i en eller annen tale pastor Jan skulle ha holdt for flere år siden, begynner jeg å reagere med forferdelse.

Å påstå at denne kirka bedriver homoterapi er kort og godt usant. Nå har jeg bare vært ti år i Zoe-kirka, men regner med at jeg har hørt pastor Jans taler mange, mange ganger flere enn hva Gøran Karlsen har. Og jeg har blitt bedt for når jeg selv har fremmet dette ønsket, men verken opplevd healing eller homoterapi.

Jeg har også hørt at det har vært fremmet ønske om at Zoé ikke må ha korset framme på plattformen når kommunen leier. At kirka av andre grunner ikke lenger har det israelske flagget i veggen er vel for Gøran Karlsen et pluss. Men at det framkommer ønske fra politisk hold at kommunen skal boikotte denne lokaliteten som utleier fordi denne ikke har et verdinøytralt og sekulært livssyn slik Karlsen tolker det, er å gå langt over streken for hva en kommune skal bestemme.

Om Gøran Karlsen tenker å fronte en politikk som griper inn i ytrings- og trosfriheten, må han tenke seg godt om. Da er kommunen på ville veier om en slik interpellasjon som det Karlsen har levert skal bli rettesnor for kommunen.

LES OGSÅ, GØRAN KARLSEN: Fredrikstad kommune bør slutte å bruke Zoé kirken som møte- og bevertningssted

Bystyre-politiker langer ut mot den lokale Zoe-kirken: – De fremmer synspunkter på seksuelle legninger som er i strid med kommunens etiske prinsipper

ANNE KARI HELSETH SOLBERG: Zoé-kirken – en helt vanlig pinsemenighet

MARGRETE KVALBEIN: Bymiljølista og Zoé-kirken: Innkjøpsmakt eller gapestokk?

LINO LUBIANA: Kommunen bør kjøpe tjenester av jøder, HEF og pinsevenner – uavhengig av deres tro, politiske eller etiske ståsted

ØIVIND DAHL: Zoé-kirken – en redningsstasjon

GØRAN KARLSEN: Er Zoé-kirken et fairtrade-produkt?

Kommentarer til denne saken