Etter flere måneders innsamling, med givere fra hele landet, nådde Pia Gudesen og Lars Edvardsen det økonomiske målet for en måneds tid siden.

Gjennom juni har de sluppet navn etter navn på hvem som skal stå på scenen på Dampskipsbrygga. Nå er hele artistlisten klar for Johanne sin drømmekonsert søndag 3. juli:

  • Eva Weel Skram
  • Jørgen Dahl Moe
  • Synne Vo
  • Blåsemafian
  • Elite Dance

Les hele historien om Johanne og hennes drømmekonsert her:

Les også

De mistet Johanne (8). Nå vil de innfri løftet de ga henne.

– Fryktelig ydmyk

Pia Gudesen og Lars Edvardsen mistet datteren Johanne (8) i en sjelden kreftsykdom i januar i fjor. Siden da har de ønsket å lage en konsert for store og små – en ekte konsert, siden de aldri fikk innfridd løftet om at musikkelskende Johanne skulle få være med på en.

Målet for innsamlingen var 300.000 kroner, de endte på 306.250.

– Hvordan opplever dere at så mange har bidratt med så mye penger?

– Det er en følelse som er vanskelig å beskrive, når mennesker viser den omsorgen og støtten til oss ved å bidra så vi klarer å gjennomføre det som er så viktig. Man blir fryktelige ydmyk, sier pappa Lars Edvardsen.

– Hvordan er dere blitt møtt?

Folk er veldig spente, og har ventet på å få vite hvem som kommer. Tilbakemeldingene vi får nå er at kombinasjonen av artistene passer veldig godt til hva de tror Johannes hadde satt pris på. Og vi sitter igjen med en følelse av å ha skapt et familiearrangement som passer for hele familien – også barn.

Gratis og for alle

Konserten er gratis, åpen for alle og alkoholfri. Pia og Lars vil ha en kulturopplevelse på barnas premisser.

– Det spiller ingen rolle hvem du er. Her skal du kunne glede deg med oss, selv om årsaken bak er forferdelig trist, sier Lars.

Han har ikke selv hatt kontakt med artistene, så han vet ikke hva de mener om dette oppdraget, men sier:

– Når de blir bedt om noe så spesielt, skal det jammen noe til å stille opp på en sånn dag. Det er jo annerledes enn mye av det de er vant til.

Familien får låne teltet med scene etter Glommafestivalen før den rigges ned, og teltet rommer 1.100 mennesker.

– Har du trua på at dere fyller teltet?

– Jeg håper og tror det. Vi ønsker også å fylle arenaen. For oss handler det om å sitte igjen med følelsen av nettopp å ha laget en konsert, og en konsert trenger publikum, konstaterer han.