FFK stilte et sterkt rekruttlag i mandagens bortekamp (kampstart 20.15) mot Ås. Og det var klubbens siste signering, Riki Alba som skulle få sprengt målkontoen. Allerede etter fem minutters spill hadde han overlistet vertenes keeper for første gang. Tre minutter senere var han på alerten igjen med kveldens andre scoring og etter 21 minutter var hans første hat trick for rødbuksene i boks.

Sulten på mer

– Det er gøy å se ham score mål, for det er ikke en uvesentlig egenskap for en spiss, sier FFKs sportslige leder Per-Mathias Høgmo til Fredriksstad Blad etter kampslutt.

Alba fikk spille de siste 15 minuttene i lørdagens bortekamp mot Egersund, og er naturligvis sulten på mer kamptid når Nardo venter på stadion til helgen.

 

- Gode bevegelser

Nicolay Solberg plusset på med to mål til, før nevnte Alba var på plass igjen etter 33 minutters spill og fastsatte pauseresultatet til 6–0.

– Alba har gode bevegelser og er dyktig til å være på rett plass, skryter Høgmo.

Anas Farah som i sommer ble hentet tilbake etter et låneopphold til Grorud ordnet 7-0, før Riki Alba scoret sitt femte med lagets 8–0 scoring. Fortapte Ås fikk et trøstemål, før Marcus Berg scoret kampens to siste mål. Sistnevnte ble i sommer hentet fra Sandefjord.

– En teknisk god spiller som trente med Sandefjord denne våren, sier Høgmo om spilleren som fikk rekruttfotball for OBOS-klubben.

Lørenskog-toppscorer Riki Alba ble fredag morgen registrert som FFK-spiller. Spissen som hadde scoret 26 mål på 17 seriekamper for Lørenskog i 3. divisjon denne sesongen, er hentet inn for å gi FFK-spissene kamp om plassen.

– Vi skal vinne de to avdelingene – ferdig med det, sier en offensiv Høgmo som har lagt nederlaget i Egersund for lengst bak seg.

Kvik og Moss vant

I mandagens to andre 4. divisjonskamper endte det med 2-0 seier til Kvik Halden 2 over Sprint-Jeløy, mens Moss rekrutter vant 4-2 borte over SFK. I 5. divisjon gikk Lisleby seirende ut av lokaloppgjøret mot Skogstrand med 2-1 på bortebane. Martin Kjønigsen og Jonas Zachariassen nettet for gjestene, mens Faton Hoti reduserte for Skogstrand ti minutter før full tid.  Greåker gikk på en smell på Moa mot Lasse Trulsens Tistedalen. 4-1 vant bortelaget. i 6. divisjon endte det 2-2 mellom naboene Gresvik og Trosvik i Trondalen etter at det sto 1-1 ved sidebytte.