Historien «Neste stasjon Fjollenkollen!» vil nå opptil en million lesere verden over og kom ut i Norge fredag 17. mars.

Utgiver Egmont skriver i en pressemelding at «Donald Duck og kompani møter elg i sporet og brutale billettkontrollører når de tar T-banen til Holmenkollen».

Skrevet av T-banefører

Historien er skrevet av Gaute Moe, som til daglig jobber som T-banefører i Oslo, og Norges eneste offisielt godkjente Donald-tegner Arild Midthun har illustrert.

Moe har latt endene reise til landemerker i Oslo, men Donald-tradisjonen tro skrevet om alle navn. Det følger med et komplett T-bane-kart over hovedstaden, der alle stasjonsnavn er skrevet om.

– Det er helt fantastisk at vi nå har en Donald-historie fra Oslo! Fra nå vil historiebøkene romme to ikoniske øyeblikk på Holmenkollbanen: Da Kong Olav betalte billett som en vanlig passasjer, og da onkel Skrue ble tatt i billettkontroll, sier Donald Duck-redaktør Marius Molaug.

Han tror også «norgesbesøket» vil selge bra.

Slo an(d) i Fredrikstad

I 2018 var Donald-tegner Arild Midthun i Fredrikstad.

– Det ligger mye research bak et godt hefte. Når det gjelder «Ille gæli i Fjærdrikstad», så har jeg endog vært i kontakt med Norsk Skogmuseum på Elverum, sa Arild Midthun til FB om Donald & Co spesialutgave om Fredrikstad.

Og utgaven slo bokstavelig talt an i Fredrikstad:

Fredriksstad Blads anmelder ga spesialutgaven terningkast fem og skrev:

– Skattejakten, andskueliggjort fra våre trakter, er blitt en historie med brede andstrøk av den skjære fornøyelse, fra første til siste rute.

Les også Terningkast 5

FB har andmeldt Donalds spesialutgave fra Fjærdrikstad: – Fandtastisk