Sissel Tove Aspeng til minne

Sissel Aspeng var veldig sosial og glad i å være sammen med venner, forteller Berit og Jens O. Simensen.

Sissel Aspeng var veldig sosial og glad i å være sammen med venner, forteller Berit og Jens O. Simensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Sissel Aspeng vil fortsatt ha en stor plass i manges hjerter. Trøsten er alt det gode som familie og venner sitter igjen med når alle ordene er brukt opp, skriver Berit og Jens O. Simensen i dette minneordet.

DEL

Minneord 

Noen ganger er livet brutalt. Som når livsglade Sissel Tove Aspeng plutselig ble revet bort. På noen øyeblikk snus livet på hodet. Fortsatt strever vi med å forstå det, og det kommer til å ta lang tid før det synker helt inn.

Sissel ble født 19. desember i 1940 i Fredrikstad og vokste opp sammen med broren Terje Harald på Trosvikberget. Etter realskolen gikk hun sekretærlinja på Handelsskolen. Deretter begynte hun å jobbe i Fredrikstad trygdekasse, som senere ble NAV. Der jobbet hun helt fram til hun gikk av med pensjon.

I 1962 giftet hun seg med Øivind, og året etter flyttet de til Rød i Onsøy. I 1970 flyttet de til Gressvik og ti år senere til Kråkerøy. I 1963 ble Tove født, og fire år senere kom Hege. Sissel var mor med stor M. Da barnebarna ble født ble hun Mormor med stor M. Barnebarna oppfattet henne som morsom og ikke minst tilstedeværende.

Det var typisk for Sissels spontane og ekte glede at hun syklet gjennom gågata da Didrik ble født og ropte at hun hadde blitt mormor.

Sissel var en bestemt dame, hun visste hvordan hun ville ha det. Samtidig var hun veldig sosial, glad i å være sammen med mennesker, og spesielt etter at de ble pensjonister har de brukt mye tid på venner. Barnebarna var viktige, sammen med dem var hun som et barn igjen og lekte med dem. Når mormor lekte med barnebarna, var det utrygt for både speil og bilder. Og ble barnebarna sultne, kom spesialretten; kneippbrød med gullost og sur agurk servert – med den lille gaffelen.

Øivind forteller om en kone som var en viktig støtte på hjemmebane for at han skulle kunne gjennomføre mange tunge jobb-utfordringer. Samtidig var hun en viktig samtalepartner i krevende avgjørelser.

Mye av livet for familien Aspeng handlet om sjøliv. Sammen delte Sissel og Øyvind sjølivets gleder i 40 år. Syklubber, kor og losjen var andre arenaer.

Sissel fikk kjenne på livet da hun hadde to omganger med kreft, med ti års mellomrom. Den andre runden var krevende. Men de siste par årene var formen fin, og hun og Øivind hadde gode dager og mange planer om hva de skulle gjøre framover.

Sol og varme var to av Sissel sine favoritter, de siste årene var hun og Øivind i leiligheten i Spania 20 uker i året. Det var under en svømmetur der hun fikk et illebefinnende og døde, 79 år gammel.

Nå vil hun ikke lenger sitte verken på terrassen eller stranda med solhatten. Men hatten blir tatt vare på som et av mange gode minner. Sisselelsket familien sin – og hun ble elsket tilbake.

Sissel Aspeng vil fortsatt ha en stor plass i manges hjerter. Trøsten er alt det gode som familie og venner sitter igjen med når alle ordene er brukt opp.

God natt til fjell og sjø og trær
Nå skrur jeg rolig lampen ned,
Og natten rundt min vegg
Skal våke om min fred.

Vi minnes Sissel med stor varme og lyser fred over hennes minne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken