Den siktede mannen ble pågrepet av politiet fredag 5. august, etter at en kvinne hadde oppsøkt Kalnes sykehus med stikkskader. Siktede ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Det stemmer at min klient er løslatt i dag, bekrefter mannens advokat Vigdis Brandstorp til Fredriksstad Blad torsdag kveld.

– Han er enormt lettet. Jeg hentet ham personlig ut av fengselet, og kjørte ham hjem til familien, sier hun.

– Hva er bakgrunnen for at han løslates?

– Politiets etterforskning har gjort at grunnlaget for mistanken mot min klient er svekket. Han har hele tiden nektet for straffskyld og for det faktiske forholdet. Han har hele veien gitt en annen forklaring på hendelsen enn det politiet har lagt til grunn for siktelsen.

–Tolker du løslatelsen som en frifinnelse?

– Det er feil formulering. Men det skal være skjellig grunn for mistanke om man skal holde noen i varetekt. Jeg opplever at politiet nå tror på min klients forklaring. Han var til stede da hans kone ble skadet med kniv. Men han nekter kategorisk for å ha utøvet vold mot henne.

– Betyr det at han har pekt ut en annen gjerningsperson?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg kan bare gjenta at han nekter for å ha utøvet vold mot henne. Og jeg opplever at etterforskningen har fått frem opplysninger som støtter hans forklaring.

Politiet hadde flere hypoteser

Påtalejurist Anne Løken i Felles etterforskningsenhet opplyste til Fredriksstad Blad tirsdag at etterforskerne jobbet etter flere hypoteser, og at det fortsatt var uklart hva som har skjedd.

Hun ønsket ikke å gå inn på hvilke hypoteser politiet jobbet etter.