Bolt var den første aktøren som etablerte seg i Fredrikstad. De grønne elsparkesyklene for utleie dukket opp i Fredrikstad for første gang for ganske nøyaktig to år siden.

Hadde tillatelse til å leie ut 166 – leide ut 450

Denne høsten skal det maksimalt være 500 elsparkesykler for utleie i Fredrikstad, etter at Fredrikstad fikk sin egen forskrift på området (se faktaboks).

Tre tilbydere (Bolt, Surf og Zvipp) har hver seg tillatelse til å leie ut 166 elsparkesykler - en tredel av 500.

Sist uke talte Fredriksstad Blad Bolts disponible elsparkesykler i Fredrikstad og kom til flere enn 350. Bolts Norge-sjef José vedgikk at de siste fredag leide ut 450 elsparkesykler i Fredrikstad, og lovte å rydde opp umiddelbart.

– Her har det vært en misforståelse fra vår side. Vi har ikke vært klar over at maksantallet på 166 har begynt å gjelde, fortalte Rei Fredriksstad Blad sist fredag.

Kommunen «ikke ferdig med saken»

Fire dager senere noterer overingeniør Fredrikstad kommune, Hans Ketil Andersen, at Bolt tirsdag ser ut til å ha redusert antall elsparkesykler betraktelig.

– Etter at vi ble kjent med at Bolt leide ut 450 elsparkesykler sist uke, ba vi Bolt om å komme med en redegjørelse, og Bolt responderte raskt. Vi forutsetter at Bolt ikke leier ut flere elsparkesykler enn avtalen tilsier, og det ser nå ut til at Bolt overholder vilkårene i avtalen, fremholder Andersen.

Selv om Bolt nå har redusert antall elsparkesykler i Fredrikstad, er saken trolig ikke ute av verden.

– Vi er ikke ferdig med saken. Vi vurderer nå hvordan vi vil følge opp dette videre, forteller Andersen i Fredrikstad kommune.