Selvmord: Strekk ut en hånd til folk som strever

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommentar: Ove Mellingen

DEL

(Telemarksavisa) Det var ufattelig trist å høre om Ari Behns tragiske bortgang 1. juledag. Det viser at ingen grupper går klar i samfunnet, høy eller lav, når det er snakk om problemer som kan føre til så tragisk utgang. Detaljene knyttet til dødsfallet er ikke klart, men Behns manager, Geir Håkonsund, har på vegne av familien vært åpen rundt at ex-mannen til prinsessen tok sitt eget liv. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen, meddeler følgende:

– Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa – og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Selvmord er en tragisk utgang av livet som rammer svært mange i Norge.

I fjor var det 674 personer i Norge som tok livet av seg. 474 av dem var menn. Bak hver eneste en i statistikken finner man en tung tragedie som rammer familier og vennekretser.

Og tallene øker.

Selv om det jobbes bredt med å motvirke denne forferdelige måten å gå ut av livet på, viser utviklingen at det neppe gjøres nok.

Årsakene til alle selvmordene kan være så mange, men sårene som et liv gir, blir noen ganger for tunge å bære og man ser ikke noen annen utgang.

Spekulasjoner om denne saken tjener ingen hensikt nå. Tankene går til barna som har mistet sin far og alle de nære som har mistet en fargerik venn og et kjært familiemedlem.

Oppmerksomheten rundt Ari Behns bortgang, som ble kjent dagen etter julaften, får vi håpe fører til ytterligere innsats, både fra profesjonelle miljøer og fra oss alle, for å «se» og strekker ut en hånd til folk som strever ekstra.

Artikkeltags