Selbak-lederen: – Alle unner oss dette opprykket

ELLEVIL FEIRING: Selbak-guttene satte stor pris på avansementet til 3. divisjon som ble beørig feiret. Foto: Christine Heim

ELLEVIL FEIRING: Selbak-guttene satte stor pris på avansementet til 3. divisjon som ble beørig feiret. Foto: Christine Heim

Artikkelen er over 2 år gammel

Champagnelukten etter opprykksfesten på Selbak er borte. – Nå det tilbake til en nøktern hverdag, hvor vi fortsatt skal tenke langsiktig, sier Atle Engsmyr.

DEL

Selbak-lederen innrømmer at lørdagens opprykk til 3. divisjon var gledelig. Men etter at festen var over ut i de små timer, vil det ikke bli store forandringer.

– Vi kommer ikke til å være med på noen lønnsgalopp for våre spillere. Skulle vi få inn mer penger etter dette opprykket, så skal de isteden brukes på å legge forholdene enda bedre til rette for dem, sier Atle Engsmyr til Fredriksstad Blad.

Ny fest tirsdag?

Oskar Fritzners seiersmål på overtid satt langt inne og snøt Råde for en ny opprykksfest. Tirsdag møtes Selbak og Rådes rekruttlag til kretsfinale i 6. divisjon på Selbak Stadion.

– Vi er stolte over å ha et lag i 3. og 5. divisjon neste sesong, men det hadde heller ikke vært noen krise for klubben om vi ikke hadde klart det. Uansett er jeg veldig takknemlig over alle hilsener vi har fått fra Fredrikstad-idretten etter at opprykket ble klart. Alle unner oss dette opprykket, så det er et tegn på at vi har gjort en del rett, sier Engsmyr.

Jakter ikke spillere

– Hvordan tror du A-laget vil gjøre det i 3. divisjon?

– Vi skal gjøre ting på vår måte, hvor vi kommer til å satse på egne unggutter som fortsatt skal være stammen i laget. De som skal spille for Selbak, gjør det for at de har lyst til å være her. Vi kommer ikke til å gå ut for å hente noen spillere, men naturligvis skal vi ta en prat med dem som ønsker seg til oss, sier Selbak-lederen.

  • Se video fra opprykket her:

– Satser dere på å etablere dere på dette nivået nå?

– Vi er som sagt ikke avhengig av å spille i 3. divisjon, men å gi spillerne våre et best mulig tilbud. Hele tiden skal vi ha et langsiktig perspektiv i hodet, og derfor må vi stole på det vi driver med, sier han.

Fortsetter sitt prosjekt

Trenerduoen Magne Olsen og Jon-Morten Skåksrud fortsetter etter all sannsynlighet sitt prosjekt.

– Vi har fått sugd litt på karamellen, men mandag er det ny trening. Tirsdag spiller vi kretsfinale mot Råde, mens vi trener som vanlig torsdag. Muligens spillerne får innvilget en kort ferie etter den. Etter forrige sesong fikk de en uke fri, så vi merker at de har holdt gående ganske lenge nå, sier Magne Olsen.

– Forventer du at neste sesong blir tøff for dere?

– Vi er forberedt på at vi vil møte tøffere motstandere, samtidig føler jeg vi har en fin stamme med mange unggutter. Ser du bort fra et par voksne spillere, så har vi mange unge gutter å dra veksler på. Flere av disse er av 1998-årgang, opplyser Olsen som innrømmer at lørdagens kamp var spesiell.

– Fryktet du det verste?

– Ja. Det var tungt da vi hadde et skudd i tverrliggeren på overtid. Da fryktet jeg at dette var dagen alt kunne gå galt, ettersom vi tidligere i kampen også hadde et skudd i stolpen. Det var planlagt en samling etter kampen uansett utfall, men jeg vurderte en stund å gå rett hjem. Heldigvis scoret Oscar – en av mange unge spillere vi har, sier Olsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags