Gå til sidens hovedinnhold

Tyngre for «Jarlen» nå – bedre for Kongen i VM

Artikkelen er over 4 år gammel

«Jarlen av Hankø», Henning J. Forsberg (70) konstaterer at Kong Harald (80) ligger bedre plassert enn ham i VM i 8mR-klassen. – Vi har ikke levert stabilt nok gjennom alle seilasene, slår Forsberg fast.

Torsdag var det hviledag for seilerne, før VM-regattaen avsluttes fredag og lørdag med to seilaser hver dag.

Seilte seg opp

Kong Harald seilte med sin båt «Sira» onsdag opp til en fjerdeplass i sammendraget i VM i 8mR-klassen på Hankø. Henning J. Forsberg som har rutinerte Terje Wang som skipper på «Lady Birgitt af Hankø» ligger på en 16. plass etter at seks seilaser er gjennomført.

Kjempepreastasjon

Forsbergs svenske båt «Lady Birgitt» sto for en kjempeprestasjon, da de lenge ledet en seilas den første dagen denne uken. De var nær ved å nå målstreken først, ble de snytt for seieren av Østerrikske Werner Deuring og båten «Pandora».

- Vi var en båtlengde fra å ta hjem seieren, men alle var likevel svært fornøyde. Siden har det gått litt på det jevne, hvor vi har havnet midt i haugen. Båten er som kjent en ny erfaring for oss, så i tøff vind har det blitt vanskeligere, sier Henning J. Forsberg til Fredriksstad Blad.

 

Kongen topp-fem

Kongen og hans «Sira» lå på femteplass i sammendraget etter seilingene tirsdag. Men etter en femteplass i femte seilasen og tredjeplass i den sjette onsdag, klatret 80-åringen én plass i sammendraget. Britiske Avia Willment, som vant begge seilasene onsdag ligger øverst. Willment har vunnet fire av de seks seilasene så langt.

Østerrikeren Werner Deuring beholder annenplassen etter å ha blitt nummer to og fem i seilasene onsdag.

Norske plasseringer

På plassen foran Kong Harald ligger Lars Ingeberg, etter å ha avansert fra tirsdagens sjetteplass. En tredjeplass og en annenplass onsdag sørget for det. Tom Knutsen ligger også inne på topp 10-listen på 8. plass. Morten Tenvig (nummer 11), Mona Stensholdt (13) og Terje Wang (16), Henning j. Forsbergs båt representerer også de norske fargene under seile-VM på Hankø.

PS: VM for 8mR-båtene avsluttes etter at man har gjort unna ti seilaser.

Kommentarer til denne saken