Sent mandag kveld sprakk nyheten mange i byen har ventet på. Brandur Hendriksson, som har vært ute i over ett år, er nemlig med i FFK-troppen for første gang.

Hendriksson røk korsbåndet under en trening med Helsingborg i Marbella før fjorårssesongen.

Ute lenge

Det har de siste ukene blitt rapportert om stor fremgang på Hendriksson, og det var ventet at han skulle spille rekruttkamp snart.

Overraskelsen var derfor stor da FFK tirsdag annonserte en video med Hendriksson, der han sa det rett ut selv.

– Jag är tillbaka!

Men har du forventninger om mye spilletid på den færøyske midtbanespilleren, må du trolig smøre deg med tålmodighet.

– Han har vært ute lenge, og må få tid på seg til å komme i god, gammeldags fotballform igjen. Men det er selvfølgelig gledelig at han kan være med i troppen igjen, sier Heier.

Hva gjelder Mads Nielsen er det fortsatt høyst usikkert om dansken blir spilleklar til kampen etter ankelskaden han pådro seg mot Jerv på lørdag.

Se 16. mai-vorspielet fra Fredrikstad Stadion her:

Gamblet i vinter

Sportssjefen har tidligere vært full av lovord om spilleren som i vinter ble hentet til FFK fra Helsingborg. Da innrømmet han at Hendriksson-signeringen var en risiko-signering.

– Samtidig har han et potensial som er så høyt at vi følte vi måtte gamble litt. Han hadde nok ikke vært i nærheten av aktuell for OBOS-ligaen om det ikke hadde vært for skaden, sa Heier da.

Og i FFK har det gått riktig vei. I utgangspunktet var det ikke ventet at han skulle være tilbake i spill før sommeren.

– Vi skal som sagt la han få tid på seg, men han vil bli en fin tilvekst når han kommer i form, sier Heier.

Kan bekle flere roller

Tidligere tirsdag kveld hadde FB en studiosending der Mikkjal Thomassen var gjest. FFK-treneren fortalte der at Brandur Hendriksson kan bekle flere roller i laget.

– Han kan gå inn på en indreløperplass, men kan også spille i en falsk tier, slik Bjartalid har gjort i enkelte kamper. I tillegg har han et vanvittig godt overblikk og en god pasningsfot, så han kan også bekle sekserrollen (sentralt/defensiv midtbane), sier Thomassen.

PS: Det var mandag kveld solgt rett i underkant av 6.000 billetter til 16. mai-kampen.