Gå til sidens hovedinnhold

Håper på fem masterplasser

Høyskolen håper på politisk budsjetthjelp fra KrF

Artikkelen er over 5 år gammel

Akademileder Anne Berit Løland håper det gjøres plass for en masterutdannelse i det neste statsbudsjettet. Det første kullet (15/16) finansierer Høyskolen i Østfold selv.

Akademi for Scenekunst har i år 193 søkere fra 39 land. Det er plass til skuespillere og scenografer, og det er scenografene som tilbys en masterutdannelse over to år, med gode utviklingsarenaer både innenriks og utenriks.

Masterstudentene i scenografi får nemlig konkrete og krevende oppgaver på Norsk Teknisk Museum, Trøndelag Teater eller hos Iglhaut + von Grote, et utstillings- og designstudio i Berlin.

Kostnaden for å få fem søkere gjennom et toårig løp er 1,8 millioner kroner årlig. Den første runden, 2015/16, dekker skolen selv med strategiske satsingsmidler.

Dytter på

I forrige uke var Line Henriette Hjemdal på skolebesøk for å fortelle om hva hennes parti ønsker. Og de vil være en aktiv part som dytter på.

– Kristelig Folkeparti vil gjerne ha gjennom et prinsippvedtak om fem plasser, og jeg vet at høyskolen har ønsket dette lenge. Søknadsbunken er tykk, det er stor bredde i hva de viser frem, og det er internasjonalt svung over det de holder på med. Min oppgave er derfor å hjelpe dem med midler til opptaket 2016, med oppstart i januar 2017. Ingenting er enn så lenge vedtatt, men vi skal spille inn dette i vårt budsjett. Jeg er innstilt på å jobbe hardt for å få dette på plass, understreker Hjemdal.

Høyt nivå

Akademileder Anne Berit Løland er opptatt av at studentene på masterstudiet får gode arenaer å levere sine oppgaver på.

– Vi mener at vi holder høyt internasjonalt faglig nivå, og skolen følger opp sine studenter når de skal levere oppgavene. Skolen er jo en garantist for at våre samarbeidspartnere får det de ber om. Skulle studenten blir syk, så er det læreren som må tre inn og fullføre oppdraget, forklarer hun.

– Vi har også sett at det er opprettet nye studieplasser innen høyere kunstutdanning, med masterplasser, men vi fikk ingen midler da etableringene kom i 2014.

– Derfor finansierer vi de fem første selv, og håper at midler over statsbudsjettet vil sikre et permanent utdanningstilbud, sier Løland som er tilfreds over søknadsmengden til bachelorprogrammet også.

Kommentarer til denne saken