Saftig stand-up med god ettersmak

Robin Heiberg

Robin Heiberg Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det er vel ingenting som er som en god latter. Og nettopp latter sto på menyen da Stand Up Fredrikstad og Verdensspeilet inviterte byens ferskeste komikerspirer til å underholde for en billig penge onsdag kveld.

DEL

Jonas Jacobsen, Herman Solstrand, Johannes Lindrupsen, Ellinor Kristiansen, Stian Elvestad og Robin Heiberg utgjorde en smakfull seksretters krydret med en av Oslos mest drevne stand-up-komikere, Ørjan Burøe.

Stort bildegalleri: Stand-Up på Verdensspeilet

De rundt 200 tilskuerne fikk le seg mett på et variert utvalg vitser. Alt fra de helt tørre til lekre punchlines toppet med geniale parodier samt ekte tryllekunster.

Det er klart at det er nivåforskjeller på den erfarne Burøe og de unge og lovende. Burøe vet akkurat hvor han har oss og kjører på med hele spekteret sitt. Passelig mye om kjønnsforskjeller, ekteskapsproblemer, barn, sex, fylla og andre temaer som tilsynelatende faller ham inn i øyeblikket.
Det er neppe mye tilfeldig i det han leverer fra podiet, samtidig som den konstante kommunikasjonen med publikum og den sedvanlige kommenteringen av oss på første rad vitner om stor improvisasjonsevne.

Burøes yngre kollegaer er ikke helt der ennå. Det skal litt mer erfaring til for å kaste seg ut i publikum og bruke dem i et slikt show. Likevel hadde de seks én ting til felles. De våget å by på mye av seg selv. På kun få minutter klarte samtlige å etablere en unik og personlig kontakt med publikum som det står stor respekt av.

Vi møter Jonas Jacobsen med sin feminine innestemme som ikke trekker damer, nerden Herman Solstrand som får orgasme av å løse matematiske ligninger, Johannes Lindrupsen som elsker kebab, forkortelser og ikke minst vaskebjørnen Roar som han gjør imponerende tryllekunster med.
Ellinor Kristiansen fra Bergen var kveldens overraskelse og kommer inn som ekstra sterk thaisaus samt sørger for å gi showet et kvinnelig alibi. Mer av henne takk!
Stian Elvestad liker ikke snø og Robin Heiberg er datageeken som bruker Antibac som glidemiddel.

Alt i alt en forfriskende fruktcocktail av gutter (og en jente) med stort potensial til å få vinterfrosne byborgere med på latteren i lang tid fremover. Anbefales!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags