De satset, de sang og de vant publikums gunst

Maria Mohn viste også at hun har et helt spekter av genre å spille på. En glitrende parodi på Carolas fremføring av «Ja vi elsker» sto til hemningsløs applaus fra samtlige i salen.

Maria Mohn viste også at hun har et helt spekter av genre å spille på. En glitrende parodi på Carolas fremføring av «Ja vi elsker» sto til hemningsløs applaus fra samtlige i salen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Det er ikke til å stikke under stol, at å satse på noe nytt innen musikalske humor show i Fredrikstad ikke alltid er en enkel sak. Ikke noe sted egentlig. Humor er vanskelig å gamble med, covershow-konseptet oppbrukt. Abba, Michael Jackson, svensktopp, åttitallet ... hva blir det neste?
Jo Maria Mohn og Henning Strandens show «Mysteriet Vårs» på Oscarteatret. Det er nytt, det er friskt, det er annerledes og det er en braksuksess.

Se bildegalleri fra forestillingen her.

To personer med lang merittliste innen sang og noe erfaring med show og teater, smelter sammen til et fyrverkeri av en duo. Sammen med et særdeles kompatibelt band, startet de premièren med et småskeptisk og kjendisspekket publikum.

De prøvde seg litt frem. Noe småstotring og litt usikkerhet i praten mellom låtene. Men så tok det bare helt av. Ikke bare kan disse to synge, de klarer å forvandle kjente og kjære hits til sitt eget uttrykk, uten å fjerne seg fra essensen i låtene. Ikke minst mestrer de parodiens kunst ned til minste detalj. Største del av æren for det skal Henning Stranden ha. Dette er et talent som en ikke må gå glipp av.

Jeg vil ikke røpe for mye av repertoaret, for her er det duket for en god del overraskelser som bare må få bli akkurat det. Låter du hadde helt glemt, låter du helst ville glemme. Ikke ville jeg ha 90-tallets «Scatman» på hjernen resten av kvelden, men fantastisk var det likevel da den dukket opp, med Henning Strandens briljante evne til å transformere og tilpasse stemmen til enhver låt han sang. Hatten av for ham!

Se hvem som var på premieren.

Maria Mohn viste også at hun har et helt spekter av genre å spille på. En glitrende parodi på Carolas fremføring av «Ja vi elsker» sto til hemningsløs applaus fra samtlige i salen.

De to spiller på en humor som ligger i grenseland mellom det helteite og geniale. De utfordrer publikum ved å strekke strikken litt langt. Det er fare for at det kan bli for internt og plumpt. Ikke minst amatørmessig. De er sårbare alene på scenen.
Men så klarer de likevel å hente det inn med en god porsjon beregning og selvtillit som vitner om profesjonalitet. I alle fall er de på god vei til å bli det.

Anbefales!

Artikkeltags