Gå til sidens hovedinnhold

Siden forrige sesong har sarpingene kvittet seg med over 17 spillere

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er ikke sånn at vi tenker «dette har vi full kontroll på»

Ser man på lagbildet som er tatt så sent som i starten av 2015, er 15 av 23 spillere borte.

Hele 31 spillere fikk spilletid i Tippeligaen for blåtrøyene forrige sesong.

– Skjønner spørsmålet

Men ifølge Sarpsborg 08-sportssjef Thomas Berntsen er det en bevisst strategi med så store utskiftninger.

– Vi har hatt en etableringsfase på tre år, og vi har hatt utrolig mange gode fotballspillere, men også voksne og erfarne fotballspillere i slutten av karrieren. Nå har vi, jeg vil ikke kalle det revolusjon, men gruppa vår er blitt to-tre år yngre i snitt. Den er mer trenbar, og det er et bevisst valg, sier Berntsen til Nettavisen.

– Hvis man ser på lagbildet fra 2015, er det en voldsom forandring på kort tid?

– Ja, men vi kan fort se et lag her med åtte-ni som startet kampene våre i fjor. Og flere av spillerne som er borte, hadde korttidskontrakter. Det er ikke så brutalt som det ser ut som, men vi skjønner spørsmålet, det gjør vi.

– Ikke full kontroll

For det er aldri noen garantier i fotball, og selv om Sarpsborg til tider har sett veldig spennende ut i treningskampene i vinter, går man inn i sesongen med mange spørsmåltegn.

– Vi er spente, vi også. Det er ikke sånn at vi tenker at «dette kommer til å ordne seg, dette har vi full kontroll på». Men vi har troen, og det er en felles beslutning som er forankret fra øverste hold i klubben. Vi er komfortable med den beslutningen som er tatt, sier han.

Hovedtrener Geir Bakke sier klubben sikter seg inn på en plassering blant de ti beste i Tippeligaen. Men også han er spent på om alle de nye fjesene kommer til å levere.

– Det er stor forandring på kort tid, og mange nye er kommet inn. Det er en utfordring, men samtidig jævlig spennende, sier Bakke til Nettavisen.

– En jobb å gjøre

Han ser både fordeler og ulemper med at det er mye nytt.

– Ulempen er det som handler om det relasjonelle på banen. Gjenkjennelse, hvor godt gutta kjenner hverandre. På kort tid skal disse spillerne lære hverandre å kjenne både personlig, på banen og utenfor banen. Og vi har ikke kjøpt ti spillere, men hentet ti spillere. Vi er ikke på kjøpemarkedet, og da henter vi gjerne spillere som kommer fra et lavere nivå enn vi er selv, men som vi ser potensial i. Nå skal de først opp på nivået vi ønsker her, og så skal de prege nivået her. Dermed er det en jobb å gjøre, og vi skal få til dette med ganske mange samtidig, sier Bakke.

– Hva slags ambisjoner har dere for sesongen?

– Utvikle oss. Vi må klare å være et lag som uansett scenario klarer å ha både en plan og gjennomføringskraft som tilsier at det skal være ubehagelig å møte oss hvis du heter Rosenborg, og så har vi lyst til å prege noen kamper hvis vi møter Start. Sluttproduktet bør være at vi kommer oss opp mellom 30 og 40 poeng, for da vet man at det blir tippeligafotball også neste sesong. Men vi vet det blir tøft, det blir det hvert år for Sarpsborg, men vi er en ung klubb som jobber med de riktige tingene, sier Bakke.

– Vi har vært gjennom en veldig hard og tøff treningsvinter, men nesten alle er friske og raske. Det ser lovende ut, legger han til.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.