Knivstikker overga seg til politiet i Sarpsborg

MELDTE SEG: Store politistyrker lette etter mannen som er siktet for å ha knivstukket en annen mann på Borgenhaugen natt til søndag. Mandag ettermiddag ble knivmannen pågrepet etter at han meldte seg selv for politiet etter over halvannet døgn på flukt.FOTO: TOBIAS NORDLI

MELDTE SEG: Store politistyrker lette etter mannen som er siktet for å ha knivstukket en annen mann på Borgenhaugen natt til søndag. Mandag ettermiddag ble knivmannen pågrepet etter at han meldte seg selv for politiet etter over halvannet døgn på flukt.FOTO: TOBIAS NORDLI

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter over halvannet døgn på flukt, meldte den mistenkte knivstikkeren seg for politiet nå i ettermiddag.

DEL

Hans forsvarer gjennom lengre tid, advokat Harald Otterstad, bekrefter overfor Sarpsborg Arbeiderblad mandag ettermiddag at hans klient i 40-årene nå er pågrepet.

– Han har gjennom dagen i dag ønsket å komme i kontakt med politiet via meg for å melde seg. Det har han nå gjort, og han er pågrepet av politiet og vil bli avhørt utover dagen i dag, sier Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

Beskytte seg selv

Ifølge Otterstad har hans klient erkjent å ha stukket knivofferet, som er i slutten av 30-årene, med kniv i den siktedes hjem natt til søndag, men at han ikke har erkjent straffskyld.

– Han har gitt uttrykk for at han var redd fornærmede og at han handlet som han gjorde for å beskytte seg selv, sier Otterstad.

Både knivofferet og den knivsiktede er godt kjent av politiet fra tidligere, og har flere alvorlige domfellelser bak seg, som omhandler vold- og narkotikakriminalitet.

Mishandlet kvinne

Den pågrepne mannen i 40-årene ble så sent som i sommer dømt til to og et halvt års fengsel for å ha mishandlet en yngre kvinne som bodde hos ham for noen dager i desember i fjor. I forbindelse med mishandlingen skal han også ha truet kvinnen blant annet med at han skulle få sine venner i den russiske mafiaen til å drepe og partere henne dersom hun meldte ifra til politiet om volden han utsatte henne for.

Mannen ble også domfelt for grov narkotikakriminalitet. Da politiet slo til mot mannens bolig 11. desember i fjor, beslagla de også 150.000 kroner. Under rettssaken i Sarpsborg tingrett på forsommeren i år, slo retten fast at disse pengene stammer fra kriminalitet og besluttet at disse pengene skal inndras.

Slo mann med golfkølle

Denne dommen er anket, og ankesaken skal etter planen foregår i Borgarting lagmannsrett i begynnelsen av april neste år.

Så sent som torsdag i forrige uke fikk han sin 18. dom, etter at Sarpsborg tingrett fant ham skyldig i blant annet å ha slått en mann som hadde hatt et forhold til hans daværende kjæreste med en golfkølle, slik at offeret blant annet brakk kragebeinet. Han ble også dømt for narkotikalovbrudd og for ikke å ha uteblitt fra soningen av en dom han sonet i Halden fengsel i sommer. Han ble pågrepet av politiet på en buss på Årum i begynnelsen av august i år, og har siden sittet varetektsfengslet.

Ba om 11 måneder fengsel

Under rettssaken i Sarpsborg tingrett forrige onsdag, la aktor ned påstand om 11 måneders fengsel.

Retten mente imidlertid at han var inne i en løfterik rehabiliteringssituasjon, og mente at han en kombinert dom av ubetinget fengselsstraff og samfunnsstraff var det riktige. Retten avsa en dom på 270 timer samfunnsstraff og fengsel i 60 dager – som var ferdig sonet gjennom 126 dager i varetekt.

Da dommen falt på torsdag, ble han derfor løslatt.

Natt til søndag ble han fløyet med luftambulanse til sykehus i hovedstaden etter å ha blitt knivstukket i magen. Hans tilstand ble søndag oppgitt å være alvorlig men ikke livstruende.

Artikkeltags