Matti Lund Nielsen: - Dette var større enn Europa League, cupfinaler og medalje!

Bjørn Inge Utvik var en gigant på banen for Sarpsborg 08 i kveld.

Bjørn Inge Utvik var en gigant på banen for Sarpsborg 08 i kveld. Foto:

Av

(Lillestrøm – Sarpsborg 08 0–0) - Dette betydde mer enn noe jeg har opplevd i de årene jeg har vært her, sa Matti Lund Nielsen til SATV etter kampen mot Lillestrøm.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) - Noen sesonger betyr mer enn andre, og for meg er det større at vi klarte å beholde plassen enn Europa League, cupfinaler og medalje. Dette betyr enn noe annet vi har klart i sammen, sa en filosofisk Matti Lund Nielsen etter hans siste kamp for Sarpsborg 08.

- Det er godt at sesongen er over, smilte Lund Nielsen iintervjusonen.

Kampen på Åråsen er over. Med uavgjort sikret Sarpsborg 08 plassen i eliteserien på målforskjell. - Det har vært en tung og slitsom sesong, så nå er det bare deilig at vi behold plassen, sa Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.

Nervene var i høyspenn på Åråsen søndag. Det ble ikke en minneverdig kamp, men med ett poeng klarte Lillestrøm å unngå direkte nedrykk etter 45 sesonger på øverste nivå. Den 46. kan fortsatt glippe, for nå skal laget fra Romerike ut i kvalifiseringsduell mot Start, som ble nummer tre på nest øverste nivå.

Kampene spilles 7.- og 12. desember. Start har hjemmekamp først. Lillestrøm er det laget i Eliteserien med flest år på rad på øverste nivå.

Men Lillestrøm levde farlig. Ett Tromsø-mål hjemme mot Stabæk ville sendt kanarifuglene ned en divisjon. Men den kampen endte 1-1, og dermed sikret LSK kvalik på bedre målforskjell enn Tromsø.

For Sarpsborg betyr resultatet på Åråsen fornyet kontrakt i Eliteserien. De ender sesongen på 12.-plass, foran Lillestrøm på målforskjell. Tromsø og Ranheim rykker direkte ned. Ett Lillestrøm-mål ville ført til nedrykk for østfoldingene.

De mulige konsekvensene så ut til å prege lagene. Et uavgjortresultat kunne være gull verdt for begge, og ingen av lagene tok store sjanser. Faktisk var det nesten kjemisk fritt for gode muligheter på Åråsen. Hjemmelaget presset riktignok på mot slutten, men satte aldri Sarpsborg-keeperen på ordentlig prøve.

Utfallet betyr for øvrig at Frode Kippes karriereslutt settes på vent. Stopperkjempen gir seg etter sesongen, men skal altså først oppleve kvalifiseringsspill om å berge plassen.

SA kommer med mer.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags