Hele brygga sang for full hals

Båthuset Scene ble raskt fylt opp, og allsangen kunne høres godt over til den andre siden av elva.

Båthuset Scene ble raskt fylt opp, og allsangen kunne høres godt over til den andre siden av elva. Foto:

Lørdag ettermiddag kunne salige toner høres på begge sider av Vesterelva, da hele brygga sang med på Båthuset Scene.

DEL

– Sure you can sing! utbryter Dag Solheim til en deltaker som er særdeles skeptisk til å ta imot sangtekstene han deler ut.

– It's in Norwegian on the front, and English on the back.

Mannen tar så arket, og finner seg en god sitteplass blant det store publikumet som har møtt opp for å høre sang av blant annet Morten og Renate Gjerløv Larsen, Anette Augdahl, Olle-Petter Olsen og The Chapels.

Dag Solheim deler ut sangtekster til deltakerne før showet starter.

Dag Solheim deler ut sangtekster til deltakerne før showet starter. Foto:

90 minutter med velkjente sanger

Dag Solheim er én av tre som arrangerer Hele Brygga Synger, som for fjerde året på rad var en suksess.

– Det kommer flere og flere for hvert år. Folk venter på denne dagen, og gleder seg til 90 minutter med sanger de kjenner til. Det er veldig fornøyelig at de setter pris på det, det er flere som ringer inn og er takknemlige for at vi arrangerer noe sånt. Det er jo ikke så mye av denne typen arrangementer i Fredrikstad.

Solheim er selv takknemlig for den gode responsen, og for at folk tar seg tid til å ringe til dem for å skryte av opplevelsen.

Fantastisk sommer med utrolig mangfold

Arrangørene velger artister de kjenner til, og varierer repertoaret fra år til år for å alltid sette sammen et godt program.

– Det er naturlig at Morten og Renate Gjerløv Larsen er med og synger, ettersom Morten er en av arrangørene. Det er hyggelig at Chapel er med i år også; de synes det er koselig og meningsfylt å være med, sier Solheim.

Lyanlegget er satt opp slik at høyttalerne vender mot brygga. Slik kan også publikum sette seg på motsatt side av elva, og fortsatt nyte konserten like mye. Solheim sier at folk gleder seg til å komme.

– Det er mange som kom 1,5 time før, kun for å sikre seg en god plass. Vi har også mange gjengangere som har vært her hvert eneste år, som synes dette er et bra tilbud. Dette har vært en fantastisk sommer med utrolig mangfold. Vi håper å gjøre dette til en sensommertradisjon hvert år.

Acapella for andre år på rad

Aleksander Korneliussen, Brage Sivesindtajet og Steinar Eriksen danner den kristne acapellagruppen The Chapels. De holder til i Kristiansand, der de alle studerte musikk.

– Det er en fryd å være her, alle er så imøtekommende!

Acapellagruppa The Chapels, som består av Aleksander Korneliussen (t.v.), Brage Sivesindtajet og Steinar Eriksen, kom helt fra Kristiansand for å være med på Hele Brygga Synger i Fredrikstad.

Acapellagruppa The Chapels, som består av Aleksander Korneliussen (t.v.), Brage Sivesindtajet og Steinar Eriksen, kom helt fra Kristiansand for å være med på Hele Brygga Synger i Fredrikstad. Foto:

Gruppen deltok på arrangementet i fjor også, og synes det var så koselig at de måtte returnere.

– Det var faktisk vår første ordentlige opptreden. Det var veldig spennende, spesielt fordi vi fremfører en såpass sårbar sjanger. Nå er vi scenevandte, ler de.

– Det er viktig med særpreg, og å kunne kommunisere noe ekte for folk. Folk var veldig med, på begge sider av elva, sier de.

Gruppa er med i Norske Talenter i år, og vil være å se på TV fra førstkommende mandag.

Østfoldinger er spesielt åpne og hyggelige

Arvid og Adelheid Nymoen var å finne blant publikumet nær scenen. De har bodd på Saltnes i 7 år, og kommer originalt fra Ski. Nå kaller de seg for Østfoldmennesker.

Arvid og Adelheid Nymoen fra Saltnes i Råde var to av over hundre deltakere som sang med under konserten.

Arvid og Adelheid Nymoen fra Saltnes i Råde var to av over hundre deltakere som sang med under konserten. Foto:

– Det er fantastisk her, vi trives veldig godt. Østfoldinger er spesielt åpne og hyggelige, sier de.

De ble invitert på arrangementet av Anette Augdahl, og gleder seg til det begynner. Arvid synger selv, og ser veldig frem til å høre på Morten og Renate Larsen.

– De har fantastiske stemmer, og herlig musikk.

De skal begge synge med, selv om Arvid – i følge Adelheid – kanskje kan komme til å overdøve alle.

– Til Adelheids fortvilelse, ler han.

Artikkeltags