– Slik var millionbudsjettet til russebussen vår

Nora-Emlie Lie Sletten(19)

Nora-Emlie Lie Sletten(19)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Russebussen «La Scala 2014» vant 13 priser i fjor. Nå snakker økonomisjef Nora (19) ut om millionbudsjettet.

DEL

Nora-Emilie Lie Sletten (19) var økonomisjef for russebussen «La Scala» i fjor. Totalt brukte de 1,3 millioner kroner på russebussen, og vant 13 priser i russetiden.

– Det var absolutt ingen enkel oppgave, og jeg fikk masse hjelp fra de andre medlemmene på russebussen.

Med totalt 26 jenter, hadde bussen fra dag én av satt opp et budsjett hvor de på forhånd bestemte en egenandel på 13.000 kroner. Resten av pengene skulle komme fra dugnadsarbeid.

– Vi var veldig flinke til å jobbe for pengene, og var stadig på dugnader. Totalt fikk vi inn rundt 800.000 kroner kun på dugnadsarbeid, resten kom fra egen lomme.

500.000 på rigg

Nora forteller at bussen bestemte seg for å satse stort – og det med en rigg de betalte en halv million kroner for.

– Vi betalte en halv million kroner for riggen vår. Mange av Oslo-bussene betalte dobbelt så mye for deres, men vi vant årets rigg på Tryvann med de kronene vi brukte, forteller Nora.

Hardt arbeid

Nora forteller videre at det er veldig viktig for folk å forstå at dette ikke er penger fra mamma og pappas lommebøker, men at det i stedet har vært etter god innsats fra hver eneste av medlemmene på bussen.

– Egenandelen vi hadde, jobbet de aller fleste jentene for selv. De hadde jobber ved siden av skolen for å finansiere prosjektet. Resten av pengene kom fra dugnadsarbeid, og jeg overdriver ikke når jeg sier det var uker vi hadde opptil tre dugnader. Ved siden av dette gjorde vi det bra på skolen, understreker hun.

De 26 jentene hadde i gjennomsnittet 200 dugnadstimer hver, fordelt over tre år.

– Vi hadde mange utfordringer for å få budsjettet til å gå opp, men vi klarte det, takket være innsatsen til alle sammen. Vi var en super jentegjeng, og alle er stolte av alt vi klarte å oppnå.

Artikkeltags