Gå til sidens hovedinnhold

Gjør et krafttak mot kreft

Artikkelen er over 4 år gammel

Til uka kommer russen på døra di.

Hvert år er det en tradisjon at russen er med på å samle inn penger til Kreftforeningen. Dette skjer i de to første ukene i mars, og allerede søndag kan du vente deg bøssebærere på døra.

Starter på søndag

– Vi er selvfølgelig med i år, slik vi har vært alle årene, forteller elevrådsleder på Frederik II, Niklas Kristiansen.

– Vi gjør dette for en god sak, og søndag 5. mars har vi 200 påmeldte elever som skal ut for å samle inn penger. Vi tror ikke alle møter opp, men vi satser på at vi blir 150 elever som ringer på hos folk i Fredrikstad på søndagen.

Med for første gang

Målet med årets aksjon er å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår, og best mulig livskvalitet. Omkring 70 prosent av dem som får kreftdiagnosen overlever, men nesten 11.000 dør hvert år. Innsamlingen skal gjøre tiden med uhelbredelig kreft bedre for den som er rammet, og de pårørende.

Elever fra Wang skal ut å gå med bøsser den kommende uka. De har ikke vært med på krafttaket før, men nå ville de bidra med noe.

– Vi mener denne saken er så viktig, og vi vil være med på å formidle budskapet, forteller elevrådsleder Anna Margrethe Søfteland.

Elevene fra Wang kommer til å ringe på dører på Kråkerøy tirsdag 7. mars.

Går i Sarpsborg

Også i Sarpsborg går russen med bøsser. Victoria Farfan, i aksjonskomiteen på Greåker videregående skole, forteller at de har satt av tirsdag ettermiddag til å samle inn penger. Den samme datoen gjelder for Borge og Kalnes videregående skole.

– For mange er dette den viktigste russeknuten, og vi ønsker at flest mulig skal være med å bidra, sier hun.

– Vi håper folk er hjemme og har kontanter liggende, hvis ikke går det også an å betale med vipps eller over nett, avslutter hun.

 

Kommentarer til denne saken