Russe-fesjå på Seiersten

RUSSEVISNING: Et knippe russ samlet seg for å vise fram sine russebiler til foreldre, venner og kjente.

RUSSEVISNING: Et knippe russ samlet seg for å vise fram sine russebiler til foreldre, venner og kjente. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et knippe med glade russ hadde samlet seg onsdag kveld på parkeringsplassen på Seiersten ved Værstebrua for å vise frem sine biler, vans og busser til foreldre, venner og kjente, før de rullet ut i vårnatten.

DEL

Tidligere på dagen hadde russen gjennomført sin tradisjonelle russedåp.

– Det var en ganske fin seanse, forteller Håkon Martinsen. Det var en kvinnelig «russeprest» som holdt en fin tale til oss.

– Deretter ble vi alle døpt – en for en.  Mange ble nok litt kalde og dro hjem etterpå. det er derfor det ikke er så mange biler her nå, sier han.

Se noen av årets busser og vaner her!

Russen gledet seg stort til den kommende feiringen og framholdt treffet på festningen i Halden i helgen, og russetreffet på Tryvann som to av høydepunktene i feiringen.

–Rulling, kjøre rundt med bilene våre her i byen, er også ganske gøy, sier Iselin Slangsvold Andersen. Hun er fast bestemt på at skolen skal komme foran feiringen. Jeg skal i hvert fall ikke stryke som jeg hørte noen gjorde i fjor fordi det ble for mye feiring sier hun bestemt.

Etter en liten times oppvisning på parkeringsplassen rullet flere biler i vei ut i vårkvelden for å varme opp til treffet på Tryvann i morgen.

Artikkeltags