Gå til sidens hovedinnhold

Disse deltar på Rolvsøy IFs håndballskole

Artikkelen er over 3 år gammel

I Rolvsøy IF jobber de bevisst for å tiltrekke seg gutter til håndballen. – Det er ganske kult å spille håndball, synes Ludvig Bergdal Sæll (8) som deltar på denne ukens håndballskole i Rolvsøyhallen.

Det norske herrelandslagets suksess på håndballfronten internasjonalt har fokusert på sporten som en tøff og eksplosiv idrett. Gjennom Norges Håndallforbunds «Gutteløftet» er målsettingen å øke rekrutteringen i guttehåndballen. Det er ingen hemmelighet at håndball i lange tider er blitt sett på som en såkalt jenteidrett, mens fotballen har kapret brorparten av guttene.

I Rolvsøy IF har de tatt dette seriøst, hvor de har klart å lokke flere gutter til å kaste ballen.

– Jeg brenner skikkelig for guttehåndball, hvor jeg har fulgt 04-laget vårt tett fra de vår åtte år gamle. Jeg mener ikke at guttene ikke skal spille fotball, men de kan gjøre begge deler, sier Rolvsøy-trener Cecilie Ulriksen Sola til Fredriksstad Blad. I dag har klubben tre guttelag under sine vinger. Denne uken er flere gutter med på Rolvsøys håndballskole. En av dem Ludvig Bergdal Sæll har ingen problemer med å markedsføre sporten.

– Dette er en tøff idrett og så lærer vi mye på denne håndballskolen. Det beste er å få til nye finter, sier han fornøyd. Sofie Engh (9) spiller til daglig på Kråkerøy, men kan ikke få fullrost opplegget rundt håndballskolen.

– Vi har lært mange nye ting, men jeg ønsker helst å spille utpå. Å stå i mål er det vanskeligste, ettersom det er noen som skyter veldig hardt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.