Gå til sidens hovedinnhold

Flere klubber har gratistilbud i ferien: – Ingen skal stå utenfor gjerdet

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uken har barn og unge valfartet til Rolvsøy for å spille fotball, håndball og innebandy, og det helt gratis. – Pris og lommeboka til foreldrene skal ikke avgjøre om noen skal får delta, sier Georg Mørch – leder i Rolvsøy IF.

Det er 10-årsjubileum for Rolvsøys IFs populære allaktivitetsdager. I skolens første ferieuke er det blitt en tradisjon at de håpefulle får boltre seg på klubbens idrettsplass.

– Alle velkommen

Da Fredriksstad Blad er på besøk på Rolvsøy Arena bokstavelig talt myldrer det av spillere som får boltre seg under veiledning fra 20 litt eldre instruktører.

– Helt fra oppstarten har vi hatt en målsetting om å ikke selektere noen fra deltagelse. Hos oss er alle velkommen, sier Georg Mørch og Paal Sverre Jørgensen – ildsjelene som bidrar til at arrangementet kommer i mål hvert år. Mellom 80 og 100 deltagere har det vært de tre første dagene denne uken. Torsdag er det avslutning. Rolvsøy IF har en lignende aktivitet uken før skolestart.

– Gledelig er det at vi denne gangen også har fått besøk av spillere fra blant annet Trosvik, Begby og Trolldalen. Østsiden måtte som kjent avlyse sin fotballskole for første gang, noe som førte til at det trakk noen ekstra til oss, sier duoen mens de får besøk av Trond «Kurte» Andreassen som også har vært en forkjemper for at tilbudet ikke skal koste noe.

 

– God start på ferien

– Alle barn bør få muligheten til å få en god start på ferien. Som jeg har sagt til det kjedsommelige: ingen skal måtte stå utenfor gjerdet og se på fordi deres foreldre ikke har råd. At alle skal bli inkludert er viktig, noe som senere vil gi utsalg når vi for eksempel spør noen om å ta et styreverv eller delta på en dugnad, sier «Kurte» til Fredriksstad Blad.

Støtter økonomisk

 

Fredrikstad Idrettsråd har også som tradisjon å støtte flere av aktivitetene i distriktet økonomisk.

– Denne uken bidrar vi til aktivitetene på Rolvsøy, Kråkerøy og Begby, hvor jeg har fått rapporter om at det har vært med nærmere 500 barn og unge til sammen. For dem som ikke har råd til å reise på dyre ferieturer, så er det desto viktigere å komme tilbake på skolen med en positiv referanse fra ferien, sier daglig leder Svein Femtehjell. Trosvik og Kongsten avvikler også ferieaktiviteter.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.