Fra båthus til blueshus

Briljant bluesmester: Knut Reiersrud i samspill med Billie Van under BryggaBlues fredag kveld. Han hadde ellers med seg et kremlag av musikere; Nicolai Hængsle Eilertsen, David Wallumrød, Andreas Bye og Bjørn Lier.

Briljant bluesmester: Knut Reiersrud i samspill med Billie Van under BryggaBlues fredag kveld. Han hadde ellers med seg et kremlag av musikere; Nicolai Hængsle Eilertsen, David Wallumrød, Andreas Bye og Bjørn Lier. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med blues og begeistring gikk de rundt 150 frammøtte inn i fredagsnatta, da BryggaBlues ble arrangert på Båthusteatret for andre gang.

DEL

Med Knut Reiersrud Band som absolutte høydepunkt, arrangerte Båthusteatret for andre gang en minifestival i bluesens tegn. Interessen var stor under BryggaBlues' debut i mai i år, og Båthusteatrets Roger Amundsen var ikke tung å be da publikum ytret ønske om en reprise.

– Dette er jo også en liten egogreie, innrømmer han, som selv trakterte tangenter i bandet til Bjørn «Krisa» Kristiansen.

– Personlig elsker jeg musikkstilen. Den uformelle stemningen som dette trivelige arrangementet skaper er dessuten midt i blinken for huset vårt, sier Amundsen.

Nå vurderer Båthusteatret om BryggaBlues skal bli et årlig arrangement.

Les også: – Vi har hjerte for blues 

Kveldsskift og stemning

Bluespublikummet skiller seg ikke nevneverdig fra annet publikum. De foretrekker det sene kveldsskiftet. Når klokka går mot ti begynner bordene for alvor å fylles, og bluesen får tonefølge av et stadig sterkere kor av klirrende glass og munter prat. Det dunkle rommet opplyses av dust lys fra spredte e-sigaretter og blitsing fra mobilkameraer.

Venninnene Kirsten Heia, Else Sloan og Laila Solum Hansen har satt seg på et av de fremre bordene, for å ha klar mobilsikt til scenen.

Helt foran: Venninnene Kirsten Heia, Else Sloan og Laila Solum Hansen.

Helt foran: Venninnene Kirsten Heia, Else Sloan og Laila Solum Hansen. Foto:

– Vi legger bildene ut på sosiale medier, sier damene, og forteller at de er her for å høre god musikk.

– Og så tilhører denne musikken vår generasjon. Det er ikke så mange unge her i kveld, påpeker Else Sloan.

Mens noen er kommet for å høre, er andre kommet for å danse. Riktignok er de i mindretall. Marit Pedersen og Thor Arne Rønning er de eneste som inntar gulvet i løpet av kvelden.

Dansedronning: Marit Pedersen.

Dansedronning: Marit Pedersen. Foto:

Strengeryk og kremlag

Før Knut Reiersrud går på scenen, får publikum stifte bekjentskap med to Fredrikstad-baserte konstellasjoner, Dr. Bendix og Bjørn «Krisa» Kristiansen med band. Rune Olzen sørger dessuten for musikalske pauseinnslag fra sidescenen.

Still got the blues: Bjørn «Krisa» Kristiansen på Båthusteatret fredag. Han hadde med seg Roger og Anders Amundsen og Ole Petter Hansen Chylie.

Still got the blues: Bjørn «Krisa» Kristiansen på Båthusteatret fredag. Han hadde med seg Roger og Anders Amundsen og Ole Petter Hansen Chylie. Foto:

Den lille festivalen avsluttes på verdig vis med en Reiersrud i storform, flankert av Billie Van og et kremlag av norske musikere; David Wallumrød, Nicolai Hængsle Eilertsen, Andreas Bye og Bjørn Lier. Repertoaret spenner vidt, fra det lyriske og vare til det intense og energiske. Og det er ingenting å si på innsatsen, Reiersrud spiller så strengene ryker.

Artikkeltags