Vi i Rødt Fredrikstad gleder oss til å delta i lørdagens Pride-parade! Men når vi pakker ned regnbueflaggene etter at årets Fredrikstad Pride er over, legger vi ikke fra oss arbeidet for at ingen skal bli diskriminert på bakgrunn av legning eller kjønn. Det er fantastisk å se at så mange engasjerer seg for LHBTIQ-rettigheter, men å delta i Pride er ikke nok. Vi må ta med oss Pride resten av året også.

Den første Pride var et opprør. Lørdagens parade vil bære mest preg av feiring og livsglede, men opprøret er fortsatt nødvendig. Selv i vår trygge krok av verden blir skeive folk utsatt for vold og diskriminering i dag. Og løfter vi blikket mot våre skeive medmennesker i andre deler av verden, blir vi straks påminnet om hvor viktig det er å kjempe i solidaritet med dem.

Det varmer å se regnbueflagget vaie utenfor Rådhuset. Vi har kommet så langt på noen områder, men vi må ikke glemme at vi har mye igjen å kjempe for. Og da må det mer til enn flagg.

Rødt Fredrikstad vil blant annet jobbe for at flere offentlige steder skal ha kjønnsnøytrale toaletter. Det kan virke som en liten sak i den store sammenhengen for deg som ikke er trans, men dette er viktig ledd i å gjøre hverdagen tryggere for transpersoner.

Vi har troa på at holdningsarbeid starter tidlig. Vi vil ha mer opplysning og kompetanse inn i barnehagen og skolen. Når gamle fordommer fortsatt ulmer i samfunnet vårt, og iblant tar fyr i form av hat, er det alles oppgave å bekjempe dette.

Rødt Fredrikstad vil fortsette å delta i Mangfoldsmarkeringen, og vi vil fortsette å demonstrere mot grupper som uttrykker hat. Men du trenger slett ikke være politisk engasjert for å bidra i kampen på denne måten – dette er noe alle kan gjøre.

Vi gleder oss til å se deg i paraden på lørdag. Vi håper at du blir med oss i å kjempe resten av året også. God Pride!